Atletisme

Canales rebaixa el rècord català de 800 m fins a 1:44.49 a Guadalajara

El registre del migfondista gironí és mínima olímpica, però a hores d’ara no podria competir als Jocs perquè encara no disposa de la nacionalitat espanyola

El gironí Elvin Josué Canales (New Balance), de 22 anys, ha esmicolat el rècord català de 800 m per més d’un segon de marge, ha trencat per primer cop la barrera de l’1:45 (1:44.49), i ha segellat una victòria de prestigi en la reunió de Guadalajara per davant d’alguns dels millors especialistes estatals. El nou registre de Canales està per sota les mínimes fixades per World Athletics (1:44.70) i la Federació Espanyola d’Atletisme (1:45.20) per als Jocs Olímpics de París, però no hi podrà competir perquè encara no disposa de la nacionalitat espanyola. El migfondista de Sant Narcís és d’origen hondureny i tot i que viu a Catalunya des dels 2-3 anys encara està pendent del transfer de World Athletics per poder competir amb la selecció espanyola.

Canales, que divendres a l’Estadi Vallehermoso ja va evidenciar que es trobava en un gran moment de forma (quart en la final B amb 1:45.90), ha corregut molt bé tàcticament i en la recta final ha exprimit la seva velocitat d’antic corredor de 400 m per passar de la quarta a la primera posició i cantar victòria amb suficiència. Per darrera seu han quedat migfondistes del nivell de Saúl Ordóñez, tercer amb 1:44.88, o Álvaro de Arriba, quart amb 1:45.00. Canales, que s’entrena al CAR de Sant Cugat amb Carles Castillejo, compartia des del 22 de maig la plusmarca catalana (1:45.58) amb el el sabadellenc Miquel Quesada, vigent des del 19 de juliol de 2008.

Bestué signa 22.67 en 200 m amb vent excessiu

A Guadalajara, també ha corregut per sota de la mínima olímpica de 200 m (22.80) la santcugatenca Jaël-Sakura Bestué (22.67), però la marca no es podrà homologar perquè el vent bufava a més de 2 m/s (3,2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)