Tennis

Badosa supera Muchova i salva el primer escull de Wimbledon amb solvència

L’empordanesa s’ha imposat a la tennista txeca (6-3 i 6-2), que ha pagat la inactivitat

La catalana Paula Badosa ha salvat el primer escull del torneig de Wimbledon amb una clara victòria contra la txeca Karolina Muchova (6-3 i 6-2, en 1h21), que ha pagat la seva inactivitat després d’una lesió de llarga durada al canell. La seva pròxima rival serà una altra tennista txeca, Brenda Fruhvirtova, que s’ha desfet en tres sets (1-6, 6-3 i 6-2) de la russa Mirra Andreeva (24).

Badosa ha marcat territori des de l’inici amb un trencament en el segon joc. Muchova, amb poca continuïtat, no s’acabava de trobar còmode sobre la pista. L’empordanesa tenia mals percentatges amb el primer servei (36%), però en canvi treia or amb els segons, sumant un 72% de punts guanyadors. Sense grans dificultats enllestia el primer parcial en poc més de 30 minuts (32’). El segon set també ha començat amb bon peu, amb un altre break per a la catalana. El quart joc ha resultat clau. Després de dotze deuces i que la txeca disposés de cinc pilotes de trencament, Badosa ha resistit i amb un servei directe ha posat fi a més de 18 minuts de pugna per col·locar-se amb un 3-1 al marcador. El partit ja feia baixada. L’empordanesa ha aprofitat el vent a favor per rematar la feina i segellar l’accés a la segona eliminatòria amb un segon parcial de 6-2.

D’altra banda, la bielorussa Aryna Sabalenka (3), una de les grans amigues de Badosa en el circuit, ha estat finalment baixa del torneig per culpa d’una lesió a l’espatlla que arrossega des del WTA 500 de Berlín.