Atletisme

Josué Canales, inclòs en la llista per als Jocs Olímpics de París, amb onze catalans

En els pròxims dies s’hi podria afegir el saltador de llargada Jaime Guerra, un cop ajustat el rànquing de punts de World Athletics

El gironí Elvin Josué Canales, subcampió d’Espanya de 800 m, ha estat inclòs en la llista de la selecció espanyola per als Jocs Olímpics de París, en què hi haurà un total d’onze atletes catalans. El migfondista de Sant Narcís s’ha afegit als altres que ja s’havien anunciat o que després de l’actuació a l’estatal de La Nucia ja tenien clara la seva convocatòria: Jaël-Sakura Bestué (200 i 4x100 m), Esther Guerrero (1.500 m), Meritxell Soler (marató), Cristina Montesinos (20 km marxa i relleu mixt), Raquel González (relleu mixt de marxa), Berta Segura (4x400 m), Adel Mechaal (1.500 i 5.000 m), Abdessamad Oukhelfen (10.000 m), Ibrahim Chakir (marató), Paul McGrath (20 km marxa i relleu mixt).

El saltador de llargada Jaime Guerra, que a La Nucia va superar àmpliament la mínima olímpica (8,17 m), també està inscrit en els Jocs com a reserva i està pendent de l’ajustament final del rànquing de punts World Athletics (WA), un cop computades algunes baixes, per saber si entra a la selecció definitiva. Actualment ocupa el 37è lloc d’una quota de 32. En un parell de dies se sabrà si és repescat per a la selecció. Qui ha vist tancada definitivament la porta dels Jocs és el velocista Pol Retamal, que sí està dins del rànquing del WA, però no ha aconseguit la mínima de competitivitat fixada per la federació espanyola en 200 m. Era 20.36 i aquest curs acredita 20.50. En la mateixa situació que Retamal, la federació espanyola sí que ha fet una excepció amb el decatleta d’Onil Jorge Ureña. Segons el seleccionador Pepe Peiró, consideraven que no el podien deixar fora essent el dinovè atleta per marca, a tres per país, entre els que competiran a París.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)