Ciclisme

Mark Cavendish fa història amb la 35a victòria d’etapa en el Tour

Ha desempatat amb el mític Eddy Merkx que també tenia 34 triomfs

Mark Cavendish (Astana) ha sumat la seva 35a victòria d’etapa en el Tour i ha fet història ja que ha superat els triomfs del mític Eddy Merckx amb qui estava empatat a 34. El britànic s’ha imposat en la meta de Saint Vulbas després d’una etapa plana de 177,4 km que ha sortit de Saint-Jean-de-Maurienne. El tercer amb més triomfs és Bernard Hinault amb 28. Cavendish s’ha convertit també amb el segon corredor de més edat –39 anys i 43 dies–, amb guanyar una etapa en la cursa francesa. La segona posició ha estat per Jasper Philipsen (Alpecinh) i tercer ha arribat Alexander Kristoff (Uno-X).

L’etapa ha estat plana amb només dos ports de quarta categoria que no han posat dificultats als corredors. Des dels primers quilòmetres alguns equips han buscat una escapada i després de diversos atacs, els francesos Clément Russo (Groupama) i Mattéo Vercher (TotalEnergies) han consolidat el seu intent en el km 55. Han arribat a tenir més de quatre minuts i mig d’avantatge, però el pilot sempre els ha mantingut a una distància assequible per poder-los atrapar sense problemes, ho han fet a 36 km de la meta, i jugar-se la victòria a l’esprint.

A 58 km de la meta Tadej Pogacar, el líder de la general, ha estat a punt de topar amb una senyal d’una illeta al mig de la carretera i anar per terra. L’eslovè ho ha evitat al darrer instant, però al seu darrera quatre o cinc corredors han caigut, tot i que cap s’ha fet mal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)