La selecció espanyola, amb deu catalanes, guanya el mundial cadet a Manisa

L’equip dirigit per Carla Fargas ha superat Hongria en la final per 7-10

La selecció espanyola, amb deu jugadores catalanes, ha conquerit l’or del mundial cadet de Manisa (Turquia) després de superar amb autoritat Hongria per 7-10 (0-2, 1-3, 3-3 i 3-2). Amb aquest títol, el waterpolo català i espanyol signa el doblet de la categoria (nascuts el 2008 i el 2009) perquè tot just fa deu dies el combinat masculí, també amb deu jugadors del país, havia guanyat l’or en la final contra Itàlia (18-6), disputada a Malta. Marina Pineda (UE Horta), amb 4 gols, i Martina Fernández (CN Terrassa), amb 3, han estat les màximes golejadores de l’equip. La tècnica de la federació catalana Carla Fargas ha estat escollida la millor entrenadora del torneig, Hajar Pérez (CN Catalunya), la millor portera, i Queralt Anton (Sant Andreu), la millor jugadora.

El conjunt espanyol ha colpejat primer. Un gran moviment de Marina Pineda des dels 2 metres i una vaselina de Maria Manso, culminant una ràpida acció de transició, han donat la iniciativa a les de Carla Fargas en el primer quart. L’inici del segon ha estat elèctric i amb dos contraatacs de la mateixa Pineda i de Martina Fernández han elevat la bretxa fins al 0-4. El temps mort del tècnic hongarès era obligat. El conjunt magiar ha pogut trencar la sequera després de 11 minuts de joc, però Queralt Anton ha replicat amb un xut ras per deixar el resultat al descans llarg amb 1-5.

Després de la represa, Martina Fernández, amb dos gols, ha marcat territori des de la boia (2-8), però l’equip magiar ha reaccionat (4-8) per mantenir una mínima esperança amb vista al quart definitiu. El conjunt espanyol ha tingut l’oportunitat de sentenciar en aquest període, però ha enviat un penal al travesser i ha desaprofitat un cara a cara amb la portera rival. Per moments, l’equip hispà s’ha bloquejat mentre el rival continuava la seva remuntada i es col·locava a només dos gols (6-8). Les dianes de Marina Pineda i Queralt Anton han tornat a donar tranquil·litat al conjunt de Fargas, que s’ha acabat imposant per 7-10.