Ciclisme

Philipsen guanya l’esprint i suma la seva setena victòria en el Tour

El belga acumulava dos segons llocs i ha estat el més ràpid en una etapa que el pilot s’ha agafat amb molta calma

Jasper Philipsen (Alpecin) s’ha imposat a l’esprint en la desena etapa del Tour i ha aconseguit la seva setena victòria en la ronda francesa. El belga havia acabat segon en dues etapes en aquesta edició, i va ser desqualificat en una altra en què també va arribar segon. Per fi ha estat el més ràpid, i ha superat clarament l’eritreu Biniam Girmay (Intermarché), que havia guanyat dues etapes. La tercera plaça ha estat per l’alemany Pascal Ackermann (Israel).

La represa de la cursa després de la primera jornada de descans ha estat marcara per la calma i la tranquil·litat, sense atacs. El pilot ha recorregut els 187,3 km entre Orléans i Saint-Amand-Montrond, totalment plans, a un ritme pausat amb set o vuit corredors ocupant tot l’ample de la carretera.

L’etapa ha estat una prolongació de la jornada de descans de dilluns i només en la part inicial hi ha hagut una petita escapada dels belgues Kobe Goosens (Intermarché) i Harm Van Hoeke (Lotto). Han marxat del pilot abans de l’esprint especial situat en el km 57 de l’etapa, però ha durant pocs quilòmetres i com ha màxim han tingut un minut d’avantatge. A 60 km del final els equips dels favorits de la general s’han situat al davant i s’ha incrementat una mica el ritme, però ha estat un miratge ja que només era per passar una zona amb rotondes i illetes, i no volien tenir un ensurt. La tranquil·litat en el pilot ha continuat fins que els equips dels velocistes han agafat el control per preparar l’esprint a uns set quilòmetres del final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)