Tennis

Paolini i Krejcikova remunten i s’enfrontaran en la final de Wimbledon

La italiana Jasmine Paolini (7), que ha revifat quan estava contra les cordes i ha superat la croata Donna Vekic per 2-6, 6-4 i 7-6 (8) en 2h51 en un duel cogeneracional de tennistes nascudes el 1996, i la txeca Barbora Krejcikova (31), que ha aixecat el vol contra la kazakh Elena Rybakina (4) per 3-6, 6-3 i 6-4 en2h7 en un enfrontament entre campiones de gran eslam, jugaran dissabte la final del quadre femení de Wimbledon.

Paolini, que no havia superat la primera eliminatòria en les tres participacions prèvies a Wimbledon (2021, 2022 i 2023), afegeix a la seva remuntada el mèrit d’encadenar la final a Londres amb la que va perdre a Roland Garros davant de la polonesa Iga Swiatek. És la cinquena dona que ho aconsegueix els últims 25 anys: Serena Williams (2002, 2015 i 2016), Stefi Graff (1999), Venus Williams (2002) i Justine Henin (2006). Un espetec sostingut d’una jugadora que agrada al públic i que ha tornat a exhibir la seva tenacitat, sobretot quan perdia per 1-3 en el tercer acte. Vekic ha acabat el partit plorant desconsolada quan se li ha esmunyit la gran oportunitat de la seva carrera.

Rybakina, campiona a Wimbledon el 2022 i finalista a Austràlia el 2023, sortia de favorita per la potència dels seus cops, amb una millora substancial en les restades, i major envergadura, no van ser suficients. Però la retornada Krejcikova, campiona el 2021 a Roland Garros i apartada un temps dels grans partits, ha trobat amb intel·ligència la fórmula per contrarestar la seva contundència. Amb un trencament en el segon set i un altre en el tercer, ha fulminat la seva rival amb canvis d’altura, serveis variats, mà –és una gran jugadora de dobles i això es nota–i riquesa tàctica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)