Ciclisme

Pogacar completa el doblet al Pirineu i fa un pas més

Tadej Pogacar (UAE) té més a prop el seu tercer Tour, després de resoldre amb doblet les dues etapes seguides al Pirineu. Jonas Vingegaard (Visma) ha atacat el líder en els últims deu quilòmetres del Plan de Belha, el port de categoria especial que culminava una etapa amb cinc ports. L’atac ha derivat en una lluita titànica entre els dos últims campions del Tour, amb l’eslovè enganxat a roda del danès. Era la culminació de l’estratègia de Visma, que ha liderat el grup dels favorits i, amb un ritme molt alt, ha posat a prova la capacitat de resistència de Pogacar. No només ha aguantat, sinó que el líder, a poc més de cinc quilòmetres del final, ha fet l’estirada. No es pot negar a Vingegaard que ho hagi provat, però ha hagut de claudicar davant la fortalesa de Pogacar, que ha tret 1:12 segons més a l’últim campió, amb la qual cosa l’avantatge en la general supera els 3 minuts. Evenepoel, tercer, ha entrat a 2:51 de Pogacar.

Des de l’inici

Superat el primer port de primera categoria, s’ha format un grup molt nombrós al capdavant que s’ha escapat de la resta. Quedava encara molta etapa i quatre cims, i hi ha hagut diferents moviments al davant. El fort ritme ha deixat enrere alguns ciclistes, i en canvi se n’han afegit d’altres com l’equatorià Richard Carapaz (EF) i l’anglès Simon Yates (Jayco). El grup d’escapats s’ha anat consolidant, amb tres Movistar (Enric Mas, Javier Romo i Álex Aranburu), amb una renda que ha començat entre 1 i 2 minuts però que ha anat creixent, per sobre dels 3 minuts, però que ha anat perdent efectius. Quedaven Enric Mas, De Plus (Ineos) i Hindley (Bora), als quals s’ha afegit Carapaz, que s’havia quedat enrere però s’ha reenganxat. Tots quatre han coronat el Coll d’Agnes, últim port de primera categoria (a 59 quilòmetres demeta), amb 3:14 respecte al grup de Pogacar i companyia. En la baixada, Tobias Johannessen (Uno-X) s’ha integrat al grup capdavanter.

S’arribava a la pujada al Plan de Belha, el port de categoria especial final d’etapa, amb la incertesa de si els cinc del capdavant farien bona la renda (2:33) i de què farien els favorits a la general. La primera s’ha anat esvaint perquè Visma ha forçat la màquina i la renda s’ha reduït a la meitat en els primers dos quilòmetres de pujada. Quan faltaven poc més de deu quilòmetres, Vingegaard, aïllat del suport dels companys, ho ha provat. I Pogacar l’ha anat seguint. Encara hi havia tres escapats al davant, però la lluita entre els dos primers de la general centrava tota l’atenció. Han atrapat els de l’escapaada a 9,3 quilòmetres de fer cim, i només Carapaz ha intentat enganxar-s’hi. Impossible. Evenepoel (Soudal), tercer, lluitava per no allunyar-se’n gaire.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)