Tennis

Alcaraz sotmet Djokovic i revalida el títol de Wimbledon

Carlos Alcaraz (3) continua fent història i avui ha guanyat per un contundent 6-2, 6-2 i 7-6 (4) en 2h27, jugant un tennis excels, ni mes ni menys que al serbi Novak Djokovic (2) en la final de Wimbledon. El murcià revalida el títol que va obtenir l’any passat en el mateix escenari i contra el mateix rival, fet que amplifica el mèrit tenint en compte que el balcànic atresora set títols a l’All England Club en deu finals jugades. Andy Murray, l’any 2013, i Alcaraz, en les dues últimes edicions, han estat els únics capaços de derrotar el balcànic en el darrer partit del torneig. Amb només 21 anys, Alcaraz arrodoneix una irrupció fulgurant en el tennis professional i atresora quatre títols de gran eslam en quatre finals jugades, després d’haver guanyat abans l’Open dels EUA 2022, Wimbledon 2023 i Roland Garros 2024. Amb 37 anys, Djokovic buscava el seu 25è títol de gran eslam per afermar encara més el seu lideratge al capdavant de la història del tennis i tenia també delit per igualar els vuit títols de Roger Federer a la catedral, però haurà d’esperar. De tota manera, el que ha fet a Londres té un gran mèrit. El serbi va passar pel quiròfan el 5 de juny per operar-se el menisc del genoll dret després d’haver-se hagut de retirar a Roland Garros i la seva recuperació ha estat miraculosa. Cap altre dels rivals que ha tingut aquestes dues setmanes, però, no li han exigit un ritme tan elevat com el que ha imposat Alcaraz i li ha costat agafar el fil del partit.

A tot drap

Alcaraz ha atropellat Djokovic en els dos primers sets, amb dos trencaments en cada parcial i una gran autoritat. De fet, el primer joc ha estat una mena d’espòiler del que seria la final, amb el balcànic patint al servei i el murcià certificant un trencament en la cinquena oportunitat. Una agonia de catorze minuts per a Djokovic, que ha vist com el seu rival li tornava a celebrar una ruptura en el cinquè joc, segellada amb una doble falta. La pressió en les restades d’Alcaraz i el ritme inassumible que imposava passaven factura al serbi (6-2), que ha tornar a perdre el servei dos cops en el segon parcial en el primer i el setè jocs (6-2). El tercer ha estat força més igualat. Djokovic ha apujat el nivell però el murcià, malgrat tot, el tenia a la mà amb 5-4 i 40-0 al servei. Ha estat llavors quan l’heptacampió s’ha aferrat a la pista segellant el seu primer break de tot el partit i el públic ha somiat amb el miracle. Alcaraz, no obstant això, s’ha recentrat i ha estat millor en el tie-break.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)