Ciclisme

Carapaz guanya en solitari la seva primera etapa en el Tour

Evenepoel, que arriba a set minuts, retalla dotze segons a Vingegaard en la general

L’equatorià Richard Carapaz (EF) ha guanyat en solitari la seva primera etapa del Tour en una jornada amb final en alt en la que els favorits han arribat a set minuts, i Remco Evenepoel (Soudal) ha retallat 12 segons a Jonas Vingegaard (Visma) en la meta. Richard Carapaz ha superat per n37 segons l’anglès Simon Yates (Jayco) en la meta, mentre que el tercer ha estat Enric Mas (Movistar) a 57.

Els favorits que lluiten per la general han arribat a set minuts després d’un atac de Tadej Pogacar (UAE) en la pujada al coll de Noye que ha despenjat als seus dos grans rivals, però aquests l’han atrapat en la baixada. En els darrers quilòmetres Remco Evenepoel ho ha provat i s’ha vist que Jonas Vingegaard no ha pogut respondre i ha acabat perdent uns segons.

Des de l’inici dels 177,8 km entre Sant Pau de Tricastin i l’estació de Superdévoluy el pilot ha imposat un ritme alt. El grup s’ha trencat en dos per culpa del vent, i s’ha reagrupat uns quilòmetres després. Hi han hagut molts intents d’escapada i això ha augmentat la intensitat, però no s’ha aconseguir formar un grup fins passats els primers 50 km. Quatre corredors, el belga Tiesj Benoot (Visma), el neerlandès Bob Jungels (Red Bull), el francès Romain Grégoire (Groupama) i el danès Magnus Cort (Uno-X) poc a poc han anat posant temps fins arribar a un minut. Al darrera el grup no s’ha aturat i la llita ha continuat.

En l’esprint especial situat a 65 km de meta s’ha vist que Biniam Girmay, que ahir va caure en l’esprint, està en condicions ja que ha passat cinquè i primer del pilot sumant punts per al mallot verd. A 50 km de la meta, a poc de començar el tram final de pujades, el pilot s’ha trencat i un grup de 48 corredors s’ha distanciat del grup principal dels favorits que ha començat a perdre temps.

En la pujada al port de primera categoria, el coll de Noye, ha atacat primer Simon Yates (Jayco), i després Richard Carapaz (EF), des del segon grup i sense problemes s’han situat al cap de cursa. L’equatorià ha deixat a l’anglès a poc del cim i ha marxat en solitari cap a la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)