L’equip espanyol, amb vuit catalans, també guanya l’europeu sub20

El bordilenc Petar Cikusa és escollit el jugador més valuós del campionat i el granollerí Ferran Castillo, amb 11 gols, brilla en la final contra Portugal (31-35), disputada a Celje

La selecció espanyola, amb vuit jugadors catalans, ha assolit el títol europeu sub20 després de superar Portugal amb autoritat (31-35) en la final disputada a Celje (Eslovènia). La generació liderada pels bessons bordilencs Petar Cikusa, escollit MVP del torneig, i Djordje Cikusa, absent durant bona part del campionat per lesió, ha afegit un nou èxit al seu palmarès després d’haver obtingut el títol europeu sub18 el 2022 i el mundial sub19 el 2023. El central blaugrana ha anotat avui 6 gols, i també han contribuït al triomf els jugadors del Fraikin Granollers Ferran Castillo, excels en atac amb11 dianes en 11 llançaments, Víctor Romero (5), Pablo Guijarro i el porter Pau Panitti, que ha intervingut en el tram final. Dels altres representants del Barça, Ian Barrufet ha anotat 3 gols i Òscar Grau, tot un referent en la rereguarda, 1. Portugal, que havia superat Espanya en la fase principal del campionat (37-38), no ha tingut cap possibilitat davant la millor versió dels vermells.

L’equip hispà ha portat la iniciativa des del principi, però el conjunt portuguès ha resistit l’intercanvi de gols durant 13 minuts. A partir d’aquí, els de Javi Fernández han fet un pas endavant. Amb la solidesa defensiva, amb Òscar Grau com a gran baluard, el lideratge de Petar Cikusa com a director d’orquestra i un Ferran Castillo desencadenat en atac, l’equip estatal ha anat guanyant terreny al seu rival (9-14). Per superar el bloqueig ofensiu, el tècnic portuguès ha optat per atacar amb set jugadors, però la fórmula tampoc ha acabat de funcionar i el conjunt vermell ha arribat al descans amb una còmoda renda de 7 gols (13-20).

En la segona meitat, l’equip espanyol ha sabut gestionar el seu avantatge, que ha oscil·lat entre els 5 i els 9 gols, fins al final. Els canvis defensius del conjunt portuguès i l’ascendència de Miguel Oliveira (11 gols) han generat alguns dubtes en l’equip de Fernández (25-30), que en tot cas ha sabut reconduir el rumb amb l’atac de set i signar la victòria final per 31-35.