Hoquei sobre herba

Derrota dura d’Espanya contra Gran Bretanya en el debut a París (4-0)

La selecció espanyola masculina, amb deu jugadors catalans, ha perdut avui contra Gran Bretanya per un contundent 4-0 en el seu debut olímpic a l’estadi Yves-du-Menoir. Un error defensiu greu en el marc d’un partit desafortunat al darrera i la ineficiència al davant –0/4 en penals córner–han condemnat el conjunt de Max Caldas davant d’un rival que ha apel·lat a la qualitat en els penals córner (2/5) i a la solidesa i ha estat superior.

Tot i que Espanya ha generat perill en el primer quart amb joc directe i accions interiors i, a més, s’hauria pogut avançat en un penal córner llançat per Marc Miralles dues vegades seguides, el primer gol l’ha fet la Gran Bretanya. Una pèrdua greu en defensa de Menini ha permès l’equip britànic marcar l’1-0 (13’) en el tram final del primer quart, en una acció molt ràpida de Park, que ha tret les teranyines de l’escaire. Tot just arrencar el segon període, el conjunt de Max Caldas ha encaixat el 2-0 en un penal córner executat per Furlong. Gran Bretanya ha desaprofitat un penal córner en el darrer minut del segon període, en el qual Espanya ha arribat però en el que li ha seguit faltant capacitat en la definició. Un dèficit que ha prosseguit en el tercer quart amb un altre penal córner malbaratat per l’equip de Caldas amb un llançament massa centrat de Marc Miralles (36’).

En el darrer quart, Gran Bretanya ha sentenciat en un altre penal córner executat per Furlong (3-0 en el 48’) i ha furgat a la ferida amb el 4-0 marcat per Shipperley (58’). Espanya, en canvi, ha tornat a malbaratar un altre acció de penal córner (0/4) llançat per Xavier Gispert (58’).

Espanya, que busca l’objectiu d’arribar als quarts, jugarà demà diumenge el segon partit contra Alemanya (17 h). Els altres equips del grup A són França, Sud-àfrica i els Països Baixos. Els quatre primers del grup accediran als quarts de final.