Hoquei sobre herba

Pas de gegant amb el 0-2 a la campiona del món

La selecció espanyola masculina, amb deu catalans i que venia de perdre per 4-0 en l’estrena contra la Gran Bretanya, suma la primera victòria en el torneig olímpic contra Alemanya; campiona del món i que havia superat a França per 8-2 en el primer partit. La victòria aplana l’accés als quarts per a l’equip de Max Calda, que ara té un calendari favorable amb equips inferiors com França i Sud-Àfrica abans de tancar la lligueta contra els Països Baixos, amb qui es jugaria una posició que li donés un encreuament més assequible.

Espanya, sense cometre cap errada defensiva, marcava el seu primer gol a 13:34 per acabar el tercer quart mitjançant José Chefo Basterra de penal córner. El basc del Club de Campo marcava en el segon intent de l’equip de Max Calda (0/1 Alemanya) i en l’últim quart, a 7:53, Pepe Cunill aconseguia marcar el 0-2 en el setè llançament de la selecció espanyola. Alemanya apostava per jugar sense porter i Luis Calzado aconseguia aturar els intents del rival, abocat a la seva porteria. El segon penal córner a 2:55 l’aturava el barceloní i els dos següents, seguits, tampoc s’acabaven amb la bola a la porteria.