Ciclisme

Tom Pidcock revalida l’or olímpic de BTT

Jofre Cullell és 24è a 5:51 de l’anglès de l’Ineos, que deixa l’afició francesa i Victor Koretzky amb la mel a la boca

Tom Pidcock (Ineos) torna a ser el campió olímpic de BTT, malgrat punxar a mitja cursa i després de superar Victor Koretzky (Specialized) en una zona impossible en un emocionant colze a colze a la darrera volta al circuit d’Élancourt; de 4,3 km i 110 m de desnivell en cada volta. Jofre Cullell, 24è a 5:51 en la seva segona experiència olímpica, després de ser 15è a Tòquio. David Valero, bronze en l’anterior cita, acaba 10è.

L’anglès, vigent campió del mon de l’especialitat i que va haver d’abandonar el darrer Tour, on té una victòria d’etapa, és el segon capaç de revalidar l’or des que Julien Absalon ho fes a Pequín, i el sud-africà Alan Hatherly completa el podi amb el bronze. Pidcock duia dues curses de BTT aquest 2024 i, com avui, les havia guanyat en les seves úniques aparicions a la copa del mon.

La francesa Pauline Ferrand-Prévot (Rems, 1992) va completar diumenge el seu palmarès amb l’or olímpic d’XCO. El 2015 va ser la primera en guanyar el mateix any els títols mundials de carretera, BTT i ciclocròs i, amb 8 mallots irisats més del 2019 al 23 –també va ser la primera campiona del mon de gravel (22)– la corredora de l’Ineos, que l’any que ve es centrarà només en la carretera amb el Visma, va ser la gran triomfadora de la cursa femenina, amb la nord-americana Haley Batten segona malgrat una punxada i la sueca Jenny Rissveds tercera.