Waterpolo

Lliçó de joc però sobretot de caràcter als Estats Units

Waterpolo. Espanya sotmet la vigent campiona olímpica amb un tercer quart per recordar amb Bea Ortiz brillant en atac i Terré exhibint-se sota els pals

Estats Units 11 Espanya 13

ESTATS UNITS:Johnson (1) (Longan), Musselman (1), Prentice (1), Fattal (1), Steffens (1), Raney (2), Roemer (1) -equip inicial-, Flynn (1), Neushul, Gilchrist (1), Asmus i Sekulic (1).ESPANYA:Terré (Ester), Espar (1), Nona Pérez, Crespi (1), Ruiz (1), Forca (1), Maica García (2) - inicial-, Piralkova, Ortiz (5), Peña (1), Camús i 1 Leiton (1).PARCIALS:3-2, 2-4 (5-6); 4-5 (9-11) i 2-2 (11-13).ÀRBITRES:Adrian Alexandrescu (Romania) i Andrej Franulovic (Croàcia).

Només té 20 anys però la gracienca Martina Terré ja és un ídol del waterpolo espanyol com ja ho era del català. La selecció espanyola femenina, amb onze catalanes, va fer una exhibició contra els Estats Units en la reedició de la final dels últims Jocs amb un tercer període màgic. No guanyaven als Estats Units des del 2013.

Les de Miki Oca van topar ràpidament amb el potencial i el joc físic nord-americà que en atac que va ser molt efectiu i, a més, al darrere va ser un mur (1-3). Però la selecció espanyola va demostrar la seva força mental i va reaccionar amb un parcial de 3-0 per posar-se a davant (4-3). Espanya va arribar al descans amb avantatge (6-5) amb Maica García com a referent amb dues dianes. Al tercer període Paula Crespi va donar la màxima del matx per les de Miki Oca (5-7). L’actuació espectacular de la portera Martina Terré va ser clau en aquesta fase, quan Espanya va ampliar la renda a quatre gols d’avantatge (6-10) provocant el temps mort dels Estats Units. L’exhibició espanyola en aquest període va ser impressionant, amb un parcial 1-5 (6-11) amb Bea Ortiz brillant (5 dianes). Com era d’esperar, els Estats Units van reaccionar per posar pressió (10-11). En aquesta fase Espanya va tenir mala sort amb dos llançaments a pals. Fins que va aparèixer Anni Espar per donar calma (10-12). Un penal aturat per Terré a 46 segons del final va ser la sentència.

Evitar els Països Baixos

La victòria d’ahir pot tenir un valor doble perquè podria servir per evitar al gran favorit per arribar a la final, els Països Baixos, fins a la final. Fins ara les neerlandeses estan invictes juntament amb Austràlia en el grup A. Als dos grups hi ha cinc equips que fan una lligueta i els quatre primers passen als quarts de final.

Avui, la 9 cops campiona olímpica

X.B.

La selecció espanyola masculina juga aquest vespre (21.05 h, Teledeporte) contra Hongria, la gran bèstia negra. Dels 6 equips del grup només queden invictes aquestes dues seleccions i Sèrbia perquè Austràlia, França i Japó ja han perdut. Al grup A Croàcia, Grècia i Itàlia estan invictes mentre que Montenegro, Romania i els Estats Units han perdut. Hongria és la reina olímpica amb 9 títols en els Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)