Vela

Or català 8 anys després

Vela. Florian Trittel, del Club Nàutic El Balís, de Sant Andreu de Llavaneres, i sorgit del CN Arenys, es converteix en campió olímpic fent parella amb Diego Botín en la categoria de 49er a Marsella

Florian Trittel (Club Nàutic El Balís, de Sant Andreu de Llavaneres) va veure ahir complert un somni: ser campió olímpic. El català d’origen suís (30 anys) va aconseguir la primera medalla d’or de la delegació espanyola formant parella amb el cantàbric Diego Botín en vela en la categoria de 49er. Trittel també talla una sequera de medalles catalanes que durava vuit anys, des dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro (2016). Llavors van ser la nedadora badalonina Mireia Belmonte (200 m papallona), Saúl Craviotto (K-2 200 m, en piragüisme) i Marc López fent parella de dobles de tennis.

El premi de la medalla d’or va arribar després dos intents fallits en la jornada de dijous per falta de vent a Marsella, seu de la prova. La parella amb el català Florian Trittel en tenia prou en l’última jornada quedant entre els tres primers classificats per segellar ser campions olímpics. La parella, però, no va especular i va guanyar la prova final. Els representants de l’equip espanyol es van situar líders ja a la sortida i no van patir mai per la victòria de la medal race, la regata de l’última jornada en què competien les deu primeres embarcacions de la general i que puntuava doble.

LES FRASES

Aquest matí ens hem mirat a la cara amb el Diego i ens hem dit mútuament que havia arribat el nostre moment
La preparació ha estat estratègica, minuciosa i més completa que per a un mundial; hem treballat la tàctica, l’alimentació, la ment i la meteorologia
Només tinc records de quan vaig començar en aquest món i dels meus inicis, en què m’ha ajudat molta gent
Florian Trittel

Del CN Arenys al CN Balís, de Suïssa a Catalunya amb pas per Tarifa

X.B.

Florian Trittel (Münsterlingen, Suïssa, 23/5/1994) té passió pel mar des de ben petit quan els seus pares li van regalar, a ell i al seu germà Lucas, un optimist de segona mà. El seu pare i els seus avis sempre han estat lligats a la vela, tenien un petit iot amarrat al port, i portaven una vida nàutica. Als estius van començar a navegar amb vela per les illes Balears. Es va iniciar al CN Arenys de Mar, però la flota de regates es va traspassar al CN Balís –foto–, que és on es va forjar com a regatista. El 2008 va assolir el campionat d’Espanya per equips, després com a juvenil, sent campió d’Espanya a Tenerife (2010) amb el seu germà. Des de llavors el seu creixement ha estat brutal. Ja d’adolescent es va traslladar a Tarifa, on va compaginar els seus estudis en administració i direcció d’empresa (ADE) amb els seus entrenaments. Amb 18 anys va intentar anar a uns Jocs i va entrenar-se en kite race i kite foil, però just l’anyh que es feien a Rio van decidir no incorporar-lo als Jocs. Va fer un negoci per fabricar alerons de kite i la seva empresa és un dels proveïdors oficials a París. El seu salt el va fer amb Tara Pacheco a Nacra 17 en els Jocs de Tòquio 2020. Van ser sisens. Però la trucada de Diego Botín el va convèncer i ho va canviar tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)