Tennis

Una medalla històrica

Tennis. Qinwen Zheng, entrenada pel català Pere Riba, es converteix en la primera xinesa que aconsegueix un or en aquesta disciplina

El gener del 2024 Qinwen Zheng va sorprendre el món plantant-se a la final de l’Open d’Austràlia amb 21 anys acabats de fer i amb prou feines dos anys de rodatge en el circuit. El creixement exponencial de la tennista s’ha consagrat en aquests Jocs Olímpics de París en què, si bé hi havia baixes més que destacades del circuit femení, la xinesa va donar un cop de puny sobre la taula derrotant amb contundència la número u del món i claríssima favorita, la polonesa Iga Swiatek, a semifinals i per la via ràpida (6-2 i 7-5).

Zheng va sorprendre per la solidesa del partit de semifinals, així que era d’esperar que es plantés a la final amb ganes de més. De fet, va arribar a la pista central de Roland Garros disposada a demostrar al món per què és la número 7 del circuit. La jugadora va treure a passejar la contundència del seu servei i es va desfer de la croata Donna Vekic en dos sets (6-2 i 6-3) en gairebé dues hores de partit.

Entrenada pel català Pere Riba, la xinesa va fer història en ser la primera atleta del seu país que aconsegueix un or en aquesta disciplina. Fins ara, la millor posició en uns Jocs per a la Xina en tennis era la quarta posició aconseguida per Li Na l’any 2008 als Jocs de Pequín. El destí ha volgut que Zheng aconseguís aquest or a la mateixa pista on Li Na va fer història l’any 2011 quan va ser la primera xinesa a guanyar Roland Garros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)