Ciclisme

Kristen Faulkner s’endú l’or a París

Kristen Faulkner (EUA) és la nova campiona olímpica de ruta, després d’aconseguir la victòria en una cursa amb 157,6 km i 1700 m D +, marcada per la caiguda en l’entrada a París i quan Mireia Benito es veia tallada després d’haver treballat per a Mavi Garcia, l’altra corredora de la selecció espanyola. La corredora de Homer (1992) ni tant sols havia de disputar la cursa perquè la seva especialitat és a la pista en la modalitat de persecució i, sabent-se inferior en un esprint, acabaria arribant amb 58 segons de coixí per convertir-se en la segona nord-americana que guanya l’or en carretera; després queConnie Carpenter ho fes el 1984 a Los Ángeles.

El tall, a 46 quilòmetres de l’arribada, formava un grup amb el gruix de candidates a les medalles inclosa la balear i sense la gran favorita, la belga Lotte Kopecky; que sí aconseguiria contactar amb el cap de cursa. La neerlandesa Marianne Vos i l’hongaresa Blanka Vas aconseguien agafar uns metres a 19 km i , a 15, disposaven de mig minut, l’avantatge que mantindrien a l’inici de la darrera pujada a Montmartre; d’1 km al 6,5%.

La belga Lotte Kopecky i Kristen Faulkner aconseguien desempallegar-se de la resta de perseguidores i obrir una persecució de dos contra dos a 8 quilòmetres amb 6 o 7 segons.Les quatre s’ajuntaven a 3,4 i la corredora nord-americana de seguida provava sort i amb 3,2 km la manca d’entesa de les altres tres corredores deixava el triomf en franquícia a la corredora de l’EF Education First, vigent campiona nacional dels Estats Units. Vos era la més ràpida en el desenllaç per la plata i el bronze, amb Kopecky segona en l’esprint i tancant el podi. Garcia, sisena a 1:23 i Mireia Benito entraria a 10:57 en el lloc 63.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)