Espanya supera Croàcia i jugarà els quarts contra Egipte (32-31)

La selecció espanyola masculina d’handbol jugarà els quarts de final dels Jocs després d’haver superat el partit clau contra Croàcia al límit, gràcies a un gol al límit del blaugrana Aleix Gómez (32-31). L’equip dirigit pel sarrianenc Jordi Ribera, amb els catalans Ian Tarrafeta, Aleix Gómez i Dani Fernández, acaba tercer de grup i s’enfrontarà en els quarts de final a Egipte, dimecres. L’empat els valia, però els hauria emparellat amb Dinamarca.

Després d’un inici equilibrat, un parcial de 2-0 amb superioritat numèrica ha permès a l’equip de Jordi Ribera agafar un marge de quatre gols (8-4). Però els croats, després d’un temps mort, han reaccionat amb quatre gols seguits (8-8). Amb Gonzalo Pérez de Vargas inspirat i traient profit del contraatac, l’equip espanyol ha tornat el parcial de 4-0 (12-8), ha mantingut el marge i l’ha ampliat fins als 5 (17-12) en ple recital de Gonzalo (9/21 aturades en el minut 25). Al descans, s’hi ha arribat amb la mateixa diferència (20-15), amb un gol al limit d’ÁlexDujshebaev.

Croàcia ha començat molt bé la segona part (20-18) i els espanyols han tardat set minuts a marcar, mitjançant Aleix des dels 7 metres. L’extrem blaugrana n’ha transformat dos més per agafar aire (26-23). Però els balcànics s’anaven enganxant (28-27, a 7 minuts del final). Ian Tarrafeta ha fet dos gols de molt valor (31-29, a un minut i mig del final), i Gonzalo ha rebut un impacte a la cara que ha donat superioritat als espanyols fins al final. Però Croàcia no s’ha rendit, ha entrat a l’últim minut a un sol gol i ha marcat l’empat (31-31) quan faltaven 17 segons. Però ha aparegut Aleix Gómez per donar un triomf de moltíssim valor, per evitar Dinamarca, a l’equip espanyol.