Atletisme

Esther Guerrero, a la repesca dels 1.500 m

La banyolina no ha tingut bones sensacions i ha ocupat el desè lloc de la segona eliminatòria, amb 4:06.60

La banyolina Esther Guerrero, desena amb 4:06.60 en una segona eliminatòria amb males sensacions, no ha estat en disposició de lluitar per l’accés directe a les semifinals de 1.500 m dels Jocs Olímpics de París i demà (12.45 h) haurà de passar per la repesca. En el primer tram i a un ritme relativament còmode, Guerrero ha transitat per la meitat del grup rere la plusmarquista mundial, la kenyana Faith Kipyegon. Però quan la cursa s’ha començar a accelerar no ha pogut aproximar-se a les sis primeres, que es guanyaven el bitllet directe. Ha passat al toc de campana en novè lloc i tot i que inicialment ha avançat la italiana Federica del Buono no ha progressat més i, inconscientment, s’ha reservat per la decisiva cursa de demà. La vencedora d’aquesta sèrie ha estat l’etíop Diribe Welteji, amb 3:59.73.

Pel que fa a les altres representants estatals, Marta Pérez, sisena en la tercera eliminatòria (4:04.94), és l’única que s’ha guanyat l’accés a les semifinals. Águeda Marqués, novena en la primera sèrie amb marca personal (4:01.60), també haurà de passar per la repesca. En aquesta primera eliminatòria les sis classificades han baixat dels 4 minuts i l’etítop Gudaf Tsegay ha vençut amb 3:58.84.

Kipyegon és requalificada i rebrà la plata en 5.000 m

En la mateixa eliminatòria que Guerrero ha competit la kenyanya Faith Kipyegon, que ahir en la final dels 5.000 m va viure una jornada d’emocions molt fortes. Va arribar a meta en segon lloc, però inicialment va ser desqualificada per un incident amb l’etíop Gudaf Tsegay i de trepitjar fora de la pista. Després de les reclamacions pertinents de la federació kenyana va ser requalificada i, per tant, rebrà la medalla de plata d’una prova que va coronar la seva compatriota Beatrice Chebet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)