Atletisme

Esther Guerrero, a les semifinals dels 1.500 m

La banyolina ha ocupat el tercer lloc de la repesca (4:03.15) i podrà continuar en competició a l’Stade de France

A través de la sèrie de repesca, però la banyolina Esther Guerrero podrà complir demà (19:35 h) el seu objectiu de competir en les semifinals dels 1.500 m dels Jocs Olímpics de París. La migfondista catalana, que arrencava amb la segona marca de les participants, ha sabut jugar les seves cartes per ocupar el tercer lloc (4:03.15) dels tres que obrien la porta per continuar endavant en la competició. L’etíop de 18 anys Birke Haylom, amb un espectacular registre personal de 3:53.22, ha dinamitat la prova de bon començament. Amb un ritme molt exigent, s’ha escapat de les seves rivals i ha cobert el pas dels 800 m amb 8 segons de marge (2:02 i 2:10). Guerrero, ben col·locada, transitava entre les primeres del grup perseguidor. Amb Haylom fora de l’abast (4:01.47), només restaven dues places per accedir a les semifinals. Al toc de campana ha atacat la canadenca Lucia Stafford i la catalana li ha anat al darrera. En la contrarecta ha aparegut la italiana Ludovica Cavalli (4:02.46) i Guerrero ha reaccionat de nou per col·locar-se tercera i mantenir la plaça fins al final.

Canales, a la repesca dels 800 m

El gironí Elvin Josué Canales, cinquè en la quarta eliminatòria de 800 m (1:46.48), no ha pogut accedir a les semifinals de forma directa –passaven els tres primers– i demà (12 h) tindrà una nova oportunitat en la sèrie de repesca. Per les marques prèvies, Canales, de 22 anys i d’origen hondureny, tenia molt complicada la classificació directa, però ha ofert un bon rendiment. Ha guanyat un parell de posicions en la recta d’arribada i s’ha quedat a 33 centèsimes de la tercera plaça.

Mechaal, baixa en els 5.000 m

En la sessió matinal, també havia de competir el palamosí Adel Mechaal en les eliminatòries de 5.000 m, però no ha pres la sortida per una indisposició. “No es troba bé”, segons ha informat la Federació Espanyola d’Atletisme. Mechaal ja havia competit en les eliminatòries i en la repesca de 1.500 m, però va quedar lluny d’accedir a les semifinals. En la sèrie on estava inscrit s’ha imposat el noruec Jakob Ingebrigtsen (13:51.59), que aparentment no ha pagat ni l’esforç ni la decepció d’haver quedat quart en la final dels 1.500 m en la jornada vespertina de dimarts. En aquesta mateixa prova el gironí Santiago Catrofe, que competeix amb la samarreta d’Uruguai, s’ha classificat en catorzè lloc (13:56.40) i no ha pogut aconseguir una de les vuit places que donaven el bitllet per a la final de dissabte. D’altra banda, l’ugandès Joshua Cheptegei, campió dels 10.000 m a París, ha renunciat a defensar la seva corona olímpica en 5.000 m perquè, segons ha informat, necessitava descans després de l’esforç d’aquesta primera cursa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)