Un mal dia, i fora

Waterpolo. La selecció espanyola perd contra Croàcia en els quarts, queda fora de la lluita per les medalles i haurà de buscar acabar cinquena

Croàcia 10 Espanya 8

CROÀCIA:Bijac, Fatovic (2), Jokovic (2), Bukic, Zuvela (1), Vrilic (1) i Biljaka –equip inicial–; Buric (1), Loncar, Vukicevic (1), Marinic Khakov (2) i Popadic (p.s.).ESPANYA:Aguirre, Munárriz (2), Granados (2), De Toro (1), Larumbe, Famera i Perrone (1) –equip inicial–; Sanahuja (2), Cabanas, Tahull, Biel, Bustos i Lorrio (p.s.).PARCIALS:2-0, 4-3, 2-2 i 2-3.ÀRBITRES:B. Margeta (Eslovènia) i D. Spiritosanto (Estats Units).

Mal dia per tenir un mal dia. La selecció espanyola havia fet una fase de grups perfecta amb cinc victòries i amb un bon joc, i en el dia clau de l’encreuament de quarts de final no va estar al seu nivell habitual. Ho va pagar amb la derrota, amb el fet de quedar fora de la semifinal i no poder jugar per les medalles. Espanya haurà de jugar del cinquè al vuitè lloc. També s’ha de tenir molt en compte que al seu davant va tenir Croàcia, l’actual campiona mundial i subcampiona europea. El duel de quarts de final va ser una repetició de la final de l’europeu.

Els croats ho van fer al revés, ja que en la fase de grups van ser irregulars i van acabar quarts amb tres victòries i dues derrotes, però en els quarts contra el combinat estatal van mostrar tot el seu potencial, van estar encertats a la porteria, van fer una gran defensa i van aprofitar les ocasions en atac. El resultat va ser la victòria contra la selecció espanyola per 10-8 (2-0, 4-3, 2-2 i 2-3) i la classificació per a la semifinal. El conjunt estatal, amb l’entrenador català David Martín i set jugadors catalans, va ser sorprès per un equip croat que es va avançar des de l’inici i que sempre va saber mantenir l’avantatge en el marcador.

Des de l’europeu del 2018 de Barcelona, la selecció espanyola masculina havia lluitat per les medalles en tots els campionats importants, Jocs Olímpics, mundials i europeus. A Tòquio 2020 va lluitar pel bronze i va acabar quarta.

El combinat estatal va fer un mal primer quart en atac, no va estar gens encertat i no va poder anotar cap gol. Els croats van començar muntant una bona defensa i van aprofitar millor les seves ocasions en atac i es van situar amb un 2-0. En el segon període, Espanya va millorar (3-2), però Croàcia va continuar amb la seva sòlida defensa i el seu bon atac, i es va escapar de quatre gols en el marcador (6-2) amb tres dianes de manera consecutiva. Es va arribar al descans amb un 6-3.

En el tercer quart hi va haver un canvi de porter en el conjunt estatal, i va ser el més igualat pel que fa al parcial, dos a dos. La selecció espanyola, però, va deixar escapar bones ocasions per ajustar el marcador. Els xuts de lluny no van trobar la porteria croata i es va arribar als darrers 8 minuts amb un 8-5, tres gols per sobre de Croàcia. Dos gols seguits del conjunt estatal van ajustar el marcador, però Croàcia va mantenir la serenitat i va saber mantenir-se al davant i aconseguir la victòria i la classificació.