La selecció espanyola femenina passa a la final en els penals (18-19)

Espanya jugarà la final contra Austràlia

La selecció espanyola femenina s’ha classificat per la final en els penals desprès d’un impressionant partit de semifinals contra els Països Baixos que ha acabat amb un empat (14-14) en el temps reglamentari i els penals (4-5) han decidit el guanyador per un total de 18-19 (1-6, 4-4, 6-1 i 3-3, penals 4-5). Espanya s’assegura així una medalla. El rival d’Espanya en la final serà Austràlia que ha derrotat els Estats Units en els penals per 14-13 (1-2, 1-3, 4-2, 2-1 i penals 6-5).

Els primers minuts de la semifinal han estat espectaculars per part d’Espanya que s’ha situat amb un 0-3. Les jugadores del tècnic Miki Oca han estat molt encertades de cara a gol, mentre que en defensa han aturat els primers atacs neerlandesos. El primer quart ha estat dominat completament per la selecció estatal amb un clar 1-6. La selecció neerlandesa ha marcat dos gols seguits i s’ha apropat una mica en el marcador. Aquest període ha estat molt anivellat, i el combinat estatal ha aconseguit tornar a controlar el joc i mantenir l’avantatge de cinc gols. S’ha arribat al descans amb un 5-10.

En l’inici del tercer període tot ha canviat. Espanya s’ha descentrat i els Països Baixos ha trobat el camí del gol amb massa facilitat. Quatre gols de manera consecutiva han situat un ajustat 9-10 en el marcador. Judith Forca ha anotat el seu quart gol i ha trencat la ratxa neerlandesa per un moment, però els Països Baixos estava llançat. Malgrat desaprofitar un penal ha aconseguit un parcial d’1-6 i ha empatat el partit (11-11) al final del tercer quart. Els darrers vuit minuts han estat emocionats i amb alternatives. Els Països Baixos s’han posat per primer cop per davant 12-11, però el combinat estatal ha sabut patir i refer-se, i guanyava per 13-14 quan les neerlandeses han empatat a 7 segons de la fi. Cada equip ha anat marcant els seus penals, fins que Martina Terré ha aturat el cinquè dels Països Baixos i Maica Garcia ha anotat el d’Espanya i l’ha classificat per la final.