Vela

Xammar i Brugman, sense medalla

Vela A la parella de regatistes catalans Jordi Xammar i Nora Brugman se’ls escapa la medalla i queden penúltims en la regata de medalles, l’última

Quan no tens el dia, no tens el dia. Jordi Xammar i Nora Brugman partien com una de les parelles favorites en la final de vela de la classe 470 mixt. Eren els segons en la classificació general després d’haver competit en vuit regates, però ahir se’ls va escapar la medalla olímpica en una última regata de medalles en què van cometre errors que els van passar factura.

La parella de regatistes barcelonins necessitaven quedar entre els quatre primers per pujar al podi olímpic, però una mala sortida els va condemnar. Van estar a la cua la resta de la regata i no van saber remuntar. En el seu millor moment van aconseguir posar-se vuitens per uns segons, però es van haver de conformar amb la novena posició de deu possibles. Aquesta mala classificació en l’última regata, la de medalles, que, a més, val per dos, els ha fet baixar de la segona posició fins a la quarta, deixant-los fora del podi, però, si més no, amb diploma.

Els barcelonins venien d’haver guanyat tant l’europeu com el mundial d’aquest any, i veien la medalla a tocar. L’actuació d’avui ha estat una galleda d’aigua freda per als regatistes catalans, que després de competir, al mateix camp de regates de Marsella, van parlar als micròfons de la Cadena SER. “Serà un dia difícil. Hem navegat amb el cor i hem sortit a donar-ho tot, i per desgràcia aquest cop no ha sortit bé. De vegades l’esport és així”, es lamentava Jordi Xammar. La seva companya, Nora Brugman va seguir en la línia de les paraules de Xammar intentant trobar-hi algun aspecte positiu: “Ens costarà molt. Serà un procés de mirar enrere i quedar-se amb allò bo.” Això sí, igual que el seu company coincideix a haver-ho donat tot. “Ens n’anem sabent que ho hem donat tot, ara toca processar-ho.”

L’or se’l van endur els austríacs Lara Vadlau i Lukas Maehr, que ja anaven primers en la classificació abans de la regata d’ahir, i van tornar a guanyar. La plata va ser per als japonesos Keiju Okada i Miho Yoshioka, i el bronze, per als suecs Anton Dahlberg i Lovisa Karlsson.

ELS PROTAGONISTES

Hem navegat amb el cor i hem sortit a donar-ho tot i, per desgràcia, aquest cop no ha sortit bé
Jordi Xammar
Regatista olímpic
Marxem sabent que ho hem donat tot. Tocarà mirar enrere i quedar-se amb allò bo
Nora Brugman
Regatista olímpica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)