Històric or d’Espanya amb onze catalanes al més alt del podi

La selecció espanyola femenina guanya una potent Austràlia en una gran final per 9-11

La selecció espanyola femenina ha guanyat una medalla d’or històrica amb un equip format per onze jugadores catalanes i dues madrilenyes. El seleccionador estatal, el madrileny Miki Oca, ha portat a dalt de tot una selecció que havia arribat a la final olímpica dos cops (Londres 2012 i Tòquio 2020) i les havia perdut. Es aquesta final Espanya ha guanyat a una potent Austràlia per 9-11 (2-2, 0-1, 3-4 i 4-4). Totes les jugadores han estat a un alt nivell, però han destacat Bea Ortiz amb 4 gols, Maica Garcia amb 3, i la portera Martina Terré amb 15 aturades.

Austràlia s’ha avançat al transformar un penal en la segona jugada d’atac, però Paula Leitón ha empatat tot seguit i Elena Ruiz ha situat l’1-2 en el marcador amb un penal. Austràlia ha disposat de bones ocasions de gol, però la portera Martina Terré ha iniciat el seu recital de bones aturades. A només 2 segons del final de primer quart les australianes han empatat (2-2). El segon període ha estat dominat per les defenses i les porteres, i només un gol de Maica Garcia a poc més d’un minut per arribar al descans ha situat el 2-3 a la meitat de la final.

Bea Ortiz ha aparegut en la vessant anotadora en el tercer quart i ha anotat tres gols seguits i ha consolidat l’avantatge, arribant als tres gols de marge (3-6). Alice Williams ha marcat el seu tercer gol, ha reduït el marge i després d’un gol de penal d’Ani Espar, les australianes han anotat el 5-7 amb que s’ha entrat en els darrers vuit minuts de la final. Austràlia s’ha situat a un sol gol (6-7) en l’inici del darrer període, però dos gols seguits de Bea Ortiz i Maica Garcia ha tornat a situar el marcador en els tres gols de marge a quatre minuts del final. Un gol d’Ani Espar, una aturada de Martina Terré, la quinzena, i un gol de Maica Garcia a 1:49 per acabar han sentenciar la final amb un 7-11. Espanya ha esgotant el temps en els seus atacs i Austràlia ha marcar dol gols més, però sense cap opció.