Ciclisme

Hirschi supera Alaphilippe en el desenllaç de la Clàssica de Sant Sebastià

Marc Hirschi (UAE) és el vencedor de de la 44a Clàssica de Sant Sebastià, la única cursa d’un dia a l’estat amb la màxima puntuació UCI, que aquest any tenia 236 quilòmetres amb 7 ports, un dels quals –Pilotegi– havia aixecat molta polseguera per trobar-se als últims 10 quilòmetres i comptar amb rampes impossibles de pujar, al 28%.

Pavel Sivakov (UAE) es quedava sol al davant a menys de 40 quilòmetres, quan Jonas Vingegaard (Visma), que reapareixia després de ser segon al Tor, ja s’havia despenjat del grup de favorits format per una vintena d’homes que tindrien el rus a mig minut.

Simon Carr (EF) liderava la cursa en coronar Jaizkibel a 43 km, amb més d’un minut respecte el pilot, que es seleccionaria amb l’atac del vencedor el 2018, Julian Alaphilippe (Soudal), el dia que es feia públic que deixarà la formació belga quan acabi la temporada. L’acceleració del francès ensorrava les opcions del rus a 9 km, 1,5 per coronar Pilotegi (2). El campió del mon el 2020 i el 21 atacava abans de coronar i s’enduia el suís Marc Hirschi a roda, amb Lennert van Eetvelt (Lotto) i Kevin Vermaeke (dsm) en un segon terme i Isaac Del Toroi Brandon Mcnulty (UAE), Neilson Powless (EF), Michael Woods (Israel) i Jhonnatan Narvaez (Ineos) com a supervivents del grup capdavanter a l’últim port.

Van Eetvelt es quedava sol seguint els dos candidats al triomf, a 15 segons i amb la reta a mig minut a manca de 2 km. Els dos corredors es jugarien la victòria en paral·lel a 150 metres, amb victòria per al suís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)