Més esport

Laura Heredia, a la final en el seu debut olímpic

Pentatló modern. La primera dona de l’Estat als Jocs en aquesta modalitat acaba segona en la seva semifinal i és la setena en punts

Laura Heredia (2000), la primera atleta catalana i de l’Estat espanyol que disputa el pentatló modern en uns Jocs, serà també aquest diumenge l’última a competir a París. Ho farà en la final de la disciplina que inclou esgrima (espasa), natació (200 m lliures), hípica (salt) i laser run (tir amb pistola i cursa a peu amb quatre voltes de 800 metres). La subcampiona dels Jocs Europeus a Cracòvia el 2023 començava la jornada d’ahir en el 24è lloc i la va acabar setena, per accedir a una final al Palau de Versalles on hi haurà 18 atletes més. “He gaudit molt i m’he sentit molt bé. En la prova d’hípica he guanyat, en la natació he fet una bona feina i en el làser em sentia molt a gust, tot fluïa” va sintetitzar la del Baix Llobregat, que assegurava: “No tinc res a perdre i donaré el meu cent per cent.”

Heredia, que s’havia estrenat dijous en la ronda de classificació d’esgrima (210 punts amb 17 victòries i 18 derrotes) va aconseguir la màxima puntuació amb el cavall (300), i va ser la primera de la seva semifinal, en què després seria setena en la ronda extra d’esgrima (210 punts) i 15a en natació amb un temps de 2:21.47 que la deixava en el novè lloc provisional (782), que marcava el tall per accedir a la final. En el seu punt fort, la laser run, la de Santa Coloma de Cervelló va arribar de bracet amb la francesa Elodie Clouvel –la millor de la semifinal amb 1.398 punts, un més que la catalana– i l’hongaresa Michelle Gulyas, tercera, empatada amb la seva compatriota, Blanca Guzi, quarta, amb 1.397.

La millor en la semifinal va ser l’anglesa Kerenza Bryson, bronze en l’últim mundial, amb 1.402, seguida de les italianes Elena Micheli i Alice Sotero (1.401), la sud-coreana Seungmin Seong (1.400) i la també anglesa Kate French (1.398).

“Em veig amb cor d’obtenir un diploma olímpic. I si tot va molt bé, podria estar en les medalles”, va dir sobre el paper que pot fer en aquesta darrera jornada dels Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)