Derrota contra Grècia i sisè lloc final de l’equip espanyol (15-13)

La selecció espanyola de waterpolo, amb set catalans en la plantilla, tanca la seva participació en els Jocs amb una derrota contra Grècia (15-13) en el partit per al cinquè lloc, preludi de les lluites per les medalles en la jornada final. Els grecs hi han posat un punt més de tensió i inspiració i han agafat un marge de cinc gols, abans d’una reacció dels espanyols en l’últim quart que hi ha posat una mica d’emoció.

El partit no tenia res a veure amb els de classificació o de la lluita per les medalles. S’ha trigat gairebé quatre minuts a veure el primer gol, d’Álvaro Granados, en un primer part equilibrat (2-2). El segon, amb els uns i els altres més alliberats i amb poca exigència defensiva, hi ha hagut fins a 10 gols (6-4), alguns de bonics com una vaselina de Genidounias. Els grecs han accelerat amb un parcial de 4-0, tallat per Bernat Sanahuja, i han arribat a l’últim descans amb la feina encarrilada (12-7). I no l’han volgut deixar perdre, perquè quan Espanya s’ha situat a tres gols en l’equador de l’últim quart (13-10), el tècnic Theodoros Vlachos ha demanat temps mort per escridassar els seus jugadors. Larumbe ha situat el 14-13, i l’equip de David Martín ha tingut un atac per empatar, tot i que els àrbitres han reculat per validar amb el videoarbitratge el 15-13 de Grècia.