Atletisme

Hassan guanya a l’esprint la marató i suma la seva tercera medalla a París

La neerlandesa ha fet un nou rècord olímpic (2h22:55). Meritxell Soler finalitza en una gran 25a posició amb 2h29:56

Sifan Hassan ha guanyat a l’esprint la marató femenina amb nou rècord olímpic de 2h22:55 i ha sumat la seva tercera medalla en els Jocs de París, ja que va ser tercera en els 5.000 i els 10.000 m a la pista, completant el seu particular triatló. La neerlandesa ha superat en els darrers metres i per només tres segons a l’etíop Tigst Assefa (2h22:58). Ha completat el podi la kenyana Hellen Obiri (2h23:10) que ha estat amb les dues primeres fins el els darrers 200 m. Sifan Hassan ha aconseguit la seva sisena medalla olímpica ja que a Tòquio 2020 també en va sumar tres, l’or en els 5.000 i els 10.000 m i el bronze en els 1.500 m.

La campiona olímpica de Tòquio 2020, la kenyana Peres Jepchirchir ha finalitzat en la quinzena posició (2h26:51). ha estat força activa en l’inici de la cursa, però ha quedat despenjada dels primers llocs a 9 km del final.

Meritxell Soler ha completat una gran cursa i ha finalitzat en una magnifica 25a posició amb 2h29:56. Ha fet una cursa molt intel·ligent i ha gestionat molt bé els seus esforços. Les seves companyes en la selecció espanyola han finalitzat en la 17a plaça Majida Maayouf (2h28:35) i en la 42 la gallega Esther Navarrete (2h32:07).