Més esport

Un mal tràngol a Versalles

Laura Heredia es queda sense opcions tot just començar en la seva primera final olímpica per culpa del cavall, que es nega a saltar, en la ja extingida prova d’hípica

Laura Heredia (Santa Coloma de Cervelló, 2000) va rebre tota una galleda d’aigua freda en la final de pentatló modern al Palau de Versalles. Era l’última amb presència espanyola i la primera dona catalana i de l’Estat a debutar en la modalitat en uns Jocs, hi accedia amb el segon millor resultat de la seva semifinal –va encarrilar la classificació després de ser la millor en hípica– i el setè entre les 18 finalistes. El cavall que li va tocar a la barcelonina –es fa per sorteig i disposen de 20 minuts per familiaritzar-se– es va frenar abans de fer cadascun dels tres salts i Heredia va quedar eliminada de la prova que ahir formava part del pentatló modern per última vegada; 112 anys després que Pierre de Coubertin introduís la disciplina en els primers Jocs Olímpics de l’era moderna. El Ninja Warrior, similar a l’Spartan Race, substitueix la disciplina dels salts amb el cavall en aquest proper cicle.

Laura Heredia havia fet 210 punts en la classificatòria d’esgrima abans dels rebutjos del cavall, Dollar (dissabte li va tocar Jump Lucky), i, en la posterior ronda extra d’esgrima, en va sumar dos més fins que va caure eliminada davant la italiana Elena Micheli; que aguantaria imbatuda fins al final. La subcampiona dels Jocs Europeus l’any passat va ser setzena en la natació –2:24.14 que li van donar 262 punts– i, en el seu punt fort, la laser-run, va entrar desena a meta després de remuntar 10 llocs. L’hongaresa Michelle Gulyás, tercera a 1 punt de la catalana en la semifinal, va guanyar l’or amb rècord del món inclòs: 1461. La francesa Élodie Clouvel es va apuntar la plata (1452) i Seungmin Seong (Corea del Sud) va completar el podi amb 1441. Heredia, 1124 i dissetena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)