Ciclisme

Etapa per a Groves i general per a van Aert

El vallesà Pau Miquel, quart en una arribada resolta a l’esprint

Kaden Groves (Alpecin) és el guanyador de la segona etapa de la Vuelta, de 194 quilòmetres entre Cascais i Ourém, amb un port de 4a categoria a l’inici i un altre a 19,1 del final. L’australià supera Wout van Aert (Visma), que amb el segon lloc passa a liderar la general gràcies a les bonificacions, mentre Corbin Strong (Israel) és tercer i Pau Miquel (Kern) quart.

Ibon Ruiz (Kern Pharma) i Luis Ángel Maté (Euskaltel-Euskadi) formaven l’escapada des del primer quilòmetre, quan ja disposarien de 17 segons d’un avantatge que rodant a 33 km/h de mitjana arribaria a fregar els 5 minuts al quilòmetre 29, superat el primer port –Lagoa Azul (4a), km 9–. El Visma per a Wout van Aert i l’Alpecin per a Kaden Groves eren els que controlaven el pilot, amb la diferència estabilitzada en els 3 minuts i amb Robert Gesink (Visma) i Luca Vergallito (Alpecin) marcant el ritme

La manca de tensió explica la caiguda per culpa d’un bidó a la carretera amb Dylan van Baarle (Visma) i Rainer Kepplinger (Bahrain) com a principal damnificats, quan els dos escapats estaven a 91 quilòmetres i provocant que el neerlandès acabés sent el primer en abandonar, quan el pilot ja havia posat fi als 142 quilòmetres de la fuga. Maté i Ruiz havien passat per l’esprint intermedi bonificat encara amb un minut de marge. Groves superava van Aert, a qui li treia 2 punts en la regularitat (15-13) i 2 segons de bonificació.

Marc Soler, poc després de punxar al darrera i poder tornar al grup sense canviar la bici, responia l’atac de Mauri Vansevenant (T-Rex) a menys de 30 quilòmetres. S’hi afegien Stefan Küng, Kévin Geniets i Kobe Goossens i al peu Batalha ja estaven neutralitzats.

Roger Adrià accelerava el ritme al davant en una ascensió en la què el públic provocava dues caigudes, la segona de les quals amb Mathias Vacek (Lidl), segon ahir, havent-se de resignar a fer un esforç en solitari per tornar al grup que coronava el port amb Küng esprintant per conservar el mallot de la muntanya pel qual també havia presentat candidatura el santcugatenc del Red Bull.

La caiguda a 1,9 km, en la zona de protecció que no afectava els temps per a la general, marcava l’aproximació a l’esprint, amb un cert desnivell i amb Pau Miquel traient el nas en els primers llocs. Wout van Aert atacava primer i Groves tornava a deixar el belga, tercer ahir, amb la mel a la boca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)