Ciclisme

Etapa i general a la Vuelta per a Ben O’Connor

Ben O’Connor (Decathlon) és el nou líder de la Vuelta després de l’exhibició amb la què aconsegueix la victòria de la sisena etapa; amb185,5 quilòmetres entre un lineal de la cadena de supermercats que patrocina la cursa, a Jerez de la Frontera (Cadis), i Yunquera (Màlaga). Un final inèdit al final d’un port de 3a categoria, las Abejas, el tercer d’una jornada que començava amb un 1a, Boyar, coronat a 112 de meta. Puerto del Viento i Martínez eren els altres dos de 3a. L’australià (1995), guanyador d’etapa al Giro (2020 a Madonna di Campiglio) i el Tour (21 a Tignes), ja va ser quart en la cursa italiana i després de no disputar la francesa – va ser quart fa tres anys– presenta candidatura a la general.

Volen

Pelayo Sánchez (Movistar), Cristian Rodríguez (Arkéa) i Clément Berthet (Decathlon) pujaven Boyar al capdavant, després que a l’inici de l’ascensió la fuga comptés amb 33 corredors entre els quals Marc Soler (UAE) en una primera hora que s’havia volat –48,7 km/h– i amb Wout van Aert (Visma) entre els que saltaven. Una desena de corredors s’afegien al cap de cursa abans de coronar i acabat el descens, els Red Bull havien d’agafar les regnes amb un minut de diferència i quan Soler i l’anterior mallot vermell i ara verd, amb una mitjana de 41,5 km/h en les dues primeres hores, ho havien tornat a intentar.

De 13 a 1

Roger Adrià era qui marcava el ritme del pilot per deixar que l’avantatge anés en augment, curiosament amb Florian Lipowitz (Red Bull) com el millor de la general (20è) en la fuga a 1:50 del seu cap de files. A més de l’alemany, Jay Vine (UAE), Mauri Vansevenant (T-Rex), Ben O’Connor i Clément Berthet (Decathlon), Luca Vergallito (Alpecin), Marco Frigo (Israel), Pelayo Sánchez (Movistar), Chris Harper (Jayco), Cristian Rodríguez (Arkéa), Gijs Leemreize (DSM) i Urko Berrade i Pablo Castrillo (Kern Pharma) superaven els 3 minuts de diferència.patia

Els Bahrain es posaven a estirar el grup quan la fuga superava els 5 minuts de marge, a 70 km, mentre O’Connor i Rodríguez eren primer i segon a l’esprint intermedi –8 i 6 segons per a cadascun–. L’australià era el 23è a la general a 1:56 i encarava el primer port de tercera de bracet amb Leemreize, amb qui aconseguia obrir forat respecte la resta d’escapats i coronar a 55,2 km amb quasi el minut, 5:30 respecte els favorits, mentre Frigo, Sánchez i Berrade formaven un segon grup perseguidor que acabaria rodant a poc menys d’un minut.

O’Connor es quedava sol al davant a 27,5 km pujant Puerto Martínez –a 25,5 km– amb el neerlandès incapaç d’aguantar-li la roda i la diferència superant els 6 minuts respecte el pilot, que sense entesa permetia el corredor australià començar l’últim port (8,8 km) amb 6 i mig i arribar amb un marge encara més gran, que amb l’embranzida final del pilot seria de 6:31.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)