Tennis

Esports

Mor Peter Lundgren, el suec que va entrenar a Roger Federer

Va ser jugador de tenis arribant fins a la posició número 25 de l’ATP, però sobretot es va fer popular per ser l’entrenador del primer títol de Wimbledon de Federer

L’extenista i exentrenador suec Peter Lundgren, ha mort a l’edat de 59 anys, a causa d’una llarga malaltia. Havia format part de la segona gran generació de suecs que seguia les passes del seu compatriota Björn Borg, considerat per alguns especialistes entre els 5 millors jugadors de tenis de tots els temps, i en alguna ocasió se l’havia arribat a anomenar “el nou Borg”, en referència al seu talent i la seva semblança física. Però tot i que va assolir diverses victòries i fins i tot va arribar a posicionar-se en el número 25 del rànquing ATP, mai va arribar a tenir la constància i regularitat de Borg.

A l’edat de 30 anys va retirar-se de les pistes per dedicar-se a entrenar nous talents. El primer reconeixement en aquesta faceta va ser quan va aconseguir dur a Marcelo Ríos al top 10. Poc després, va entrar a treballar per la federació suïssa per a ajudar en les categories inferiors, i l’any 2000 va passar a substituir a Peter Carter com a nou entrenador de Roger Federer. En aquell moment, el que molts consideren el millor jugador de la història, tenia 19 anys i tot just s’iniciava al circuit de l’ATP. Lundgren el va entrenar durant tres anys i el va posar a l’aparador de totes les mirades després de guanyar el seu primer Grand Slam a Wimbledon (2003). A finals d’aquell any els seus camins es van separar. Lundgren va continuar amb la seva carrera d’entrenador guiant nous talents com Marat Serafin, Marcos Baghatis, Grigor Dimitrov o Stanislas Wawrinka. El seu últim treball va iniciar-se a principis del 2023 al costat de la jove perla suïssa Dominic Stricker, però va haver d’abandonar-lo pocs mesos més tard per centrar-se en els seus problemes de salut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)