Ciclisme

Wout van Aert repeteix a la Vuelta

pau Miquel, quart en la segona etapa, és tercer a l’esprint

Wout van Aert (Visma) s’endú la setena etapa de la Vuelta, d’Archidona (Antequera, Màlaga) a Còrdova amb 180,5 quilòmetres i un port de segona categoria, l’Alto del 14% coronat a 25,5 km i amb bonificació; resolta a l’esprint amb el mallot verd sumant la seva segona victòria en aquesta setmana en la què va arribar a dur el mallot vermell.

Xabier Isasa (Euskaltel), que va formar part de l’escapada en la tercera etapa, era el protagonista en solitari de la fuga, amb 17 segons de marge en el quilòmetre 3, 2 minuts en el 9 i més de 8 des del 30 al 50, quan començaria a reduir-se: 7:30 al 58, 6:33 al 70, 5:26 a 100 de meta, 3:30 a 65 i menys de 3 a 50, superades les 3 hores amb el corredor d’Urretxu (2001) rodant a una mitjana de 41,3 km/h en solitari durant 3 hores.

La primera entrada a Còrdova, a 40 quilòmetres i la presència dels Red Bull al capdavant del pilot per buscar una bona posició per a la pujada, posava fi a l’aventura d’Isasa. El conjunt alemany enduria el ritme en la pujada i Primoz Roglic llançava dos atacs per coronar primer i endur-se 6 segons, amb Sepp Kuss (4) segon i Richard Carapaz (2) tercer, amb el mallot vermell Ben O’Connor aguantant al grup capdavanter i Kaden Groves (alpecin) caient a terra després de tocar la roda amb Nairo Quintana quan havia coronat per mantenir les opcions a sumar el segon triomf d’etapa.

Marc Soler a 21,2 km se n’anava en solitari però la tasca dels Decathlon estirant un grup de 30 impedia al vilanoví arribar a disposar de mig minut d’avantatge i, un cop acabat el descens, era Wout van Aert (Visma) el que accelerava i agafava uns metres respecte el pilot. El belga era caçat a 10 quilòmetres, quan Soler estava a 11 segons i Kuss enfilava el grup fins que a 5 quilòmetres el corredor de l’UAE ja mirava enrere i era neutralitzat a 3,5 km.

David Gaudu (Groupama) obria una altra ràfega d’atacs a 2,5 i amb Pavel Sivakov (UAE) distanciat uns metres i caçat ja a l’últim quilòmetre, Wout van Aert aconseguia el seu segon triomf en aquesta primera setmana de la Vuelta amb Pau Miquel (Kern) tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)