Vela

El New Zealand, tres de tres

Vela. El defensor de la copa Amèrica guanya les dues regates del dia i és l’únic equip amb el ple de victòries després de la segona jornada de la preliminar que s’està disputant a Barcelona

L’Emirates New Zealand no ha trigat gaire a demostrar que és un dels favorits a guanyar la 37a copa Amèrica que s’està disputant a Barcelona, i després de la segona jornada de la preliminar és l’únic equip amb el ple de victòries: tres triomfs en tres regates. En aquesta segona jornada els neozelandesos van guanyar les dues regates del dia i encapçalen la classificació de la preliminar. El defensor del títol està marcant el ritme de la competició, i en aquesta segona jornada es va quedar com l’únic equip que no ha estat derrotat en els enfrontaments directes de match race. El New Zealand va guanyar l’Ineos Britannia anglès i l’Orient Express francès, que es va retirar.

Contra els anglesos l’equip neozelandès pràcticament va guanyar abans d’iniciar la regata, quan perseguia l’Ineos Britannia en la presortida i va aconseguir que perdés el vol i es quedés sense velocitat. El New Zealand el va avantatjar de gairebé mig minut en la sortida i després va anar ampliant la diferència. La segona victòria va arribar sense competir. L’Orient Express va tenir problemes tècnics abans de la sortida. El New Zealand va sortir i va iniciar la regata en solitari, i poc després l’equip francès va notificar oficialment que es retirava. Es va aturar la regata amb el triomf dels neozelandesos.

El Luna Rossa també va aconseguir la seva victòria del dia després de fer una gran maniobra abans de sortir en l’enfrontament contra l’American Magic. Els italians van tancar legalment els nord-americans i els van forçar a superar la boia de sortida per fora. L’American Magic va haver de tornar enrere i sortir correctament. Els italians van agafar avantatge i es van dedicar a replicar les maniobres del seu rival en els primers trams i a poc a poc van sentenciar la regata, i van sumar la seva segona victòria. L’American Magic va perdre la primera regata, i va acabar el dia amb un triomf i una derrota. En la regata que va iniciar la jornada, els nord-americans van derrotar l’Alinghi Red Bull suís en una regata força completa en què van aconseguir la màxima diferència del dia, 56 segons de marge.

En la jornada d’avui, la tercera de quatre, es disputaran quatre noves regates amb els següents enfrontaments: Ineos Britannia-Alinghi Red Bull; American Magic-Orient Express; Luna Rossa Prada Pirelli-Ineos Britannia i Emirates New Zealand-Alinghi Red Bull.

ABANS DE SORTIR

La lluita abans de l’inici de la prova ha estat clau per guanyar en dues de les regates
Regata 5
Alinghi Red Bull (a 0:56) 0
American Magic 1
Regata 6
Ineos Britannia (a 0:52) 0
Emirates Team New Zealand 1
Regata 7
American Magic (a 0:40) 0
Luna Rossa Prada Pirelli 1
Regata 8
Orient Express (retirat) 0
Emirates Team New Zealand 1
Classificació
1r. Emirates New Zealand 3v-0d - 3 pt
2n. American Magic 2v-1d - 2 pt
3r. Luna Rossa Prada Pirelli 2v-1d - 2 pt
4t. Alinghi Red Bull 1v-1d - 1 pt
5è. Ineos Britannia 0v-2d - 0 pt
6è. Orient Express 0v-3d - 0 pt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)