Esports de muntanya

Esports

Mor Trude Dybendhal, medallista noruega d’esquí nòrdic

Va participar en quatre jocs olímpics d’hivern entre el 1988 i el 1998

L’esportista noruega d’esquí nòrdic, Trude Dybendah-Hartz va morir divendres, a l’edat de 58 anys, segons va confirmar el seu fill a l’agència noruega de notícies.

El seu èxit més important el va assolir l’any 1991, a la vall de Fiemme (Itàlia) quan es va proclamar campiona del món en la categoria dels cinc quilòmetres clàssics d’esquí nòrdic. Aquell mateix any, a la categoria dels quinze quilòmetres, va quedar en segona posició. Durant els següents anys va continuar participant en diverses proves mundials i guanyant noves medalles, fins a un total de quatre més. Per altra banda, va participar en quatre Jocs Olímpics d’hivern, formant part de l’equip noruec de relleus que va guanyar la medalla de plata els anys 1988, 1992 i 1994. La seva millor posició individual la va assolir el 1994 en quedar quarta en la prova dels trenta quilòmetres. El 1998, amb 32 anys, després de disputar els seus quarts Jocs consecutius, va decidir de retirar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)