Trial

Ripoll homenatja Toni Bou

Motor. El pierenc arriba aquest cap de setmana a la doble cita catalana del mundial de trial amb el divuitè títol seguit conquerit. Berta Abellán es juga el campionat amb l’anglesa Bristow

Ripoll és la seu aquest cap de setmana, amb una cursa demà i l’altra diumenge, de la darrera prova del mundial de trial a l’aire lliure, l’única cita en territori català. La prova servirà d’homenatge a l’ultracampió Toni Bou (Montesa), que mai ha competit a Ripoll i que arriba amb el seu divuitè títol seguit des del 2007 conquerit en la cursa anterior a Caors (Occitània) –el 35è si comptem els 17 indoor (X-Trial)–, i que voldrà guanyar en un dels bressols del trial. No en va, des del curs 2016/17 és la seu del Centre de Tecnificació del Ripollès L’Avellaneda, que forma pilots d’elit de trial en bicicleta i moto amb el seu programa Talents Trial Ripoll.

Bou ha exercit un domini aclaparador, amb nou victòries i un segon lloc que ho diuen tot. El subcampionat se’l juguen el seu company, el gallec Gabriel Marcelli, que té 150 punts, i el basc Jaime Busto (Gas Gas), que n’acumula 143. L’incombustible ulldeconenc Adam Raga és quart amb 127.

En el mundial femení, la terrassenca Berta Abellán (Scorpa) va guanyar a Caors la seva segona cursa i amenaça el lideratge de l’anglesa Emma Bristow (Sherco), que es manté al capdavant amb deu punts de marge. Els nostàlgics també podran disfrutar de dues proves clàssiques, el FIM Trial Vintage, i veure motos de trial icòniques, un espectacle que rememorarà els anys de la Bultaco Sherpa, l’Ossa Mar o la Montesa Cota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)