Tennis

Badosa excel·leix contra Golubic en el debut en l’obert dels EUA

Paula Badosa (26a cap de sèrie) ha debutat avui amb bon peu en l’obert dels Estats Units i ha superat la suïssa Viktorija Golubic (73a de la WTA) per 6-0 i 6-3 en 69 minuts. La catalana, que ha signat sis trencaments (6/8), ha confirmat les expectatives davant d’una rival de 31 anys que no ha pogut contenir la profunditat i al potència de la de Begur, que, de moment, constata a Nova York la seva revifada. S’enfrontarà a la italiana Martina Trevisan o a la nord-americana Taylor Townsend.

Badosa ha protagonitzat un inici de partit idíl·lic. Ha trencat en el segon i joc, ha segellat l’avantatge en blanc en el tercer (3-0) davant d’una rival desorientada i ha encadenat una segona ruptura en el quart (4-0). La dinàmica no s’ha alterat i la catalana, que ha jugat a un nivell altíssim colpejant la bola amb una gran virulència, ha segellat el triomf parcial per 6-0 amb un revés creuat espectacular que ha definit la seva superioritat.

De sobte, la suïssa ha reaccionat i ha signat un break tot just en el primer joc del segon parcial, en el qual Badosa ha comès tres dobles faltes. La resposta de la catalana ha estat ràpida i contundent amb un contrabreak (1-1) que ha parat els peus a la seva rival. De fet, ha encarrilat el partit amb el seu cinquè trencament en cinc jocs restant (3-1), tot i que, insegura al servei, ha tornat a concedir una altra ruptura (3-2). El sisè break favorable de la catalana li ha permès acabar de posar el peu al coll de la seva rival en una fase que la suïssa ha apujat sensiblement el nivell (4-2). Amb 5-2, Golubic ha guanyat el seu servei per primera vegada (5-3) però Badosa no ha titubejat i ha tancar el partit amb un ace.

La nord-americana Coco Gauff (3), la vigent campiona, per la seva banda, ha apallissat la francesa Varvara Gracheva per 6-2 i 6-0.

També ha entrat avui en escena el mataroní Albert Ramos (122è de l’ATP), que ha perdut contra l’italià Matteo Berrettini (44è) per 7-6 (2), 6-2 i 6-3 en un torneig esquerp en què mai ha arribat a la tercera eliminatòria en catorze participacions consecutives des de 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)