Ciclisme

Pablo Castrillo, en homenatge a Manolo Azcona

Pablo Castrillo (Kern Pharma) s’estrena en la Vuelta el dia que ha mort Manolo Azcona (1952, Zurukuain), alma mater del Lizarte. És també la primera del conjunt navarrès en la dotzena etapa, de 137,4 quilòmetres entre Ourense i Manzaneda, amb un port de muntanya de 1a categoria que es coronava a la línia d’arribada de la única estació d’esquí gallega en funcionament. El corredor de 23 anys no podia contenir l’emoció a l’arribada, després de fer tot sol els últims 10 quilòmetres i amb Marc Soler, també format a l’estructura creada per Azcona, tercer a 16 segons.

Wout van Aert (Visma) primer en solitari i després d’un tall en el pilot tancat pels Movistar, o Marc Soler (UAE), Oscar Rodríguez (Ineos), Mauri Vansevenant (T-Rex), Carlos Verona (Lidl), Mauro Schmid (Jayco), Louis Meintjes (Intermarché), Max Poole (DSM), Harold Tejada (Astana) i Pablo Castrillo (Kern) després eren els protagonistes d’alguns dels intents de formar la fuga del dia, amb el belga entrant en un grup perseguidor on també hi havia Pau Miquel (Kern) més tard.

Jhonatan Narváez (Ineos) aconseguia entrar en contacte amb el grup capdavanter –Soler liderava la resistència– tot just quan semblava que serien neutralitzats i, amb el vistiplau del pilot i quan pràcticament s’havien recorregut 50 quilòmetres. El marge creixia de manera exponencial, superant els 4 minuts i mig a 85 km, els 6 i mig a 81, els 8 i mig a 65 i els 10 a 46.

Tejada, 21è a 17:32 d’O’Connor, era el millor en la general a la fuga i el Decathlon era l’únic en estirar del grup dels favorits i l’escapada afrontava la darrera ascensió, a 15,4 km, amb més de 8 minuts de coixí.

Soler a 13,8 era qui obria els atacs, Verona a més de 13 era el segon en intentar-ho i el vilanoví el caçava al cap de mig quilòmetre. Un moviment que es repetia, quan a 12 km l’avantatge era de 7:20, però que aquest cop permetria el madrileny agafar 15 segons a la resta d’escapats amb Soler agafant aire per acabar atrapant, amb la resta a roda, el corredor del Lidl a 10,2 per acabar.

Pablo Castrillo a 10 tampoc volia quedar-se amb les ganes i de nou Soler, ara amb Rodríguez a roda, i seria Schmid quan Castrillo estava a 15 segons el que tot sol se n’anava cap al corredor de Jaca, que disposaria de 27 segons a 7 km, mig minut a 6 amb el suís del Jayco a 12 segons.

Narváez i Poole se n’anaven de la resta d’escapats, atrapaven Schmid de seguida quan els quedaven 3,7 quilòmetres i Castrillo disposava de 27 segons a 3 quan Soler ja havia agafat els tres corredors que amenaçaven el corredor del Kern, que feia tota l’ascensió amb el plat gran i passava la pancarta de l’últim quilòmetre amb 31 segons, 8 sobre Poole a meta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)