Tennis

Badosa sobreviu amb aplom a l’agressivitat de Ruse i ja és als vuitens

Paula Badosa (26) segueix fent camí en l’obert dels Estats Units i ja és als vuitens de final d’un torneig en que mai abans havia superat la segona eliminatòria. La de Begur s’ha desfet en un veritable exercici de supervivència i aplom de la romanesa Elena-Gabriela Ruse –61a de la WTA– per 4-6, 6-1 i 7-6 (8) en 2h32 i ha revenjat la derrota que va patir a Dubai 2022 en el únic precedent entre tots dues abans de veure’s les cares avui a la pista Louis Arsmtrong. Procedent de la prèvia, Ruse venia d’eliminar a la txeca Barbora Krejcikova (8) i ha exhibit un joc molt agressiu, pressionant amb cops molt profunds els segons de Badosa i escurçant molts els punts. La catalana, que ha salvat una pilota de partit amb 4-5 en el tercer set, ha suportat, ràpida de cames i concentrada, l’allau de cops de la seva rival i ha acabat imposant la seva llei. Se les heurà amb la vencedora del partit que juguen la bielorussa Victoria Azarenka (20) i la xinesa Yafan Wang.

La victòria de Badosa ha estat un exercici de patiment des de la primera pilota de partit. De fet, Ruse li ha trencat el servei en blanc en el primer jc i ha repetit en el tercer, tot i que la catalana ha replicat en el segon. Badosa, malgrat l’allau de cops de la romanesa, ha revifat i s’ha posat per davant (3-4). Però no ha pogut tombar la determinació de la seva rival (4-6). El segon set ha arrencat igualat però ha acabat sent un monòleg de l’empordanesa, que ha guanyat dos jocs seguits en blanc, el quart, amb break i el cinquè, i que no ha titubejat (6-1). Badosa s’ha apoderat del centre de la pista i ha repartit amb potència i fent moure la romanesa.

L’empordanesa s’ha posat per davant amb una ruptura favorable en el tercer i definitiu parcial, però Ruse ha replicat amb un contrabreak instantani (4-4) i amb 4-5 ha malbaratat pilota de partit. El duel s’ha decidit en un super tie-break en què la jugadora que entrena el maçanetenc Pol Toledo s’ha avançat per 4-0. Tot i que també ha hagut de patir, ha acabat segellant la victòria (10-8).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)