Tennis

Badosa sobreviu a Ruse

Tennis. L’empordanesa serra les dents, contraresta el joc agressiu de la romanesa en un exercici de patiment i jugarà els vuitens de l’obert dels EUA

Paula Badosa (26) segueix fent camí en l’obert dels Estats Units i ja és als vuitens de final d’un torneig en què mai abans havia superat la segona eliminatòria. La de Begur es va desfer, en un veritable exercici de supervivència i aplom, de la romanesa Elena-Gabriela Ruse –61a de la WTA– per 4-6, 6-1 i 7-6 (8) en 2h32 i es va revenjar de la derrota que va patir a Dubai 2022 en el únic precedent entre totes dues abans de veure’s les cares ahir a la pista Louis Arsmtrong. Procedent de la prèvia, Ruse venia engrescada d’eliminar la txeca Barbora Krejcikova (8), la campiona de Wimbledon, i va exhibir un joc molt agressiu i efectiu, pressionant amb cops molt profunds els segons de Badosa, escurçant molt els punts i sense deixar-la ni respirar. La catalana, que va salvar una pilota de partit amb 4-5 en el tercer set, va suportar, ràpida de cames i concentrada, l’allau de cops de la seva rival i va acabar imposant la seva llei, amb esperit defensiu i posant en joc sempre una pilota més, la clau que li va atorgar el triomf en un duel entremaliat que la reforça mentalment i en el seu tennis. Se les heurà amb la xinesa Yafan Wang (80) , que va batre la veterana bielorussa Victoria Azarenka (20): 6-4, 3-6 i 6-1.

La victòria de Badosa va ser un exercici de patiment des de la primera pilota de partit. De fet, Ruse li va trencar el servei en blanc en el primer joc i va repetir en el tercer, tot i que la catalana va replicar en el segon. Badosa, malgrat l’allau de cops de la romanesa, va revifar i es va posar per davant (3-4), però no va poder tombar la determinació de la seva rival (4-6). El segon set va començar igualat però va acabar sent un monòleg de l’empordanesa, que va guanyar dos jocs seguits en blanc, el quart, amb break, i el cinquè, i que, pletòrica, no va titubejar (6-1). Es va apoderar del centre de la pista i va repartir amb potència i fent moure la romanesa, que durant alguns minuts no va poder remenar les cireres.

Flors i violes, l’empordanesa es va posar per davant amb una ruptura favorable en el tercer i definitiu parcial, però Ruse va reaccionar amb un contrabreak instantani (4-4) i, amb 4-5, va malbaratar una pilota de partit. El duel, finalment, es va decidir en un supertie-break en què la jugadora que entrena el maçanetenc Pol Toledo es va avançar per 4-0. Tot i que també va haver de patir, va segellar la victòria per 10-8 aprofitant els errors no forçats de la tennista de Bucarest.

Triomf de Gauff

La nord-americana Coco Gauff (3), que defensa el títol, va superar la ucraïnesa Elina Svitolina (27) també en tres sets i igualment amb remuntada per 3-6, 6-3 i 6-3.

Comiat prematur d’Alcaraz

Carlos Alcaraz s’ha acomiadat prematurament de l’obert dels Estats Units encaixant una derrota clara i dolorosa en la segona eliminatòria per 6-1, 7-5 i 6-4 en 2h19 contra el neerlandès Botic van de Zandschulp, el 74è de l’ATP, que va ser molt superior. El murcià, campió a Nova York el 2022, no perdia tan aviat en un gran eslam des de Wimbledon 2021. Alcaraz, negatiu durant tot el partit, va demanar disculpes al públic quan es va acabar. Encadenava quinze triomfs en tornejos de gran eslam després d’haver estat campió a Roland Garros i Wimbledon. Als Jocs de París 2024 es va penjar la plata perdent la final contra un Djokovic excels, però a Nova York se l’ha vist saturat mentalment i sense capacitat de reacció davant un rival que ha jugat a un gran nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)