Ciclisme

Groves supera van Aert a l’esprint de Villablino

Kaden Groves (Alpecin) s’endú a l’esprint la 14a etapa de la Vuelta, la més llarga d’aquesta 79a edició de la cursa perquè eren 200,4 quilòmetres entre Villafranca del Bierzo i Villablino. Dos ports, un de tercera –Cerredo– coronat a 97,9 i un de primera categoria –Leitariegos–, a 16,4 ja amb el pilot agrupat per la tasca dels Visma amb l’objectiu que Wout van Aert sumés la quarta victòria en un final en què Pau Miquel (Kern Pharma) entrava cinquè.

Isaac Del Toro (UAE), Jhonatan Narváez (Ineos), Xandro Meurisse (Alpecin), Marco Frigo (Israel), Victor Campenaerts (Lotto) i Harold Tejada (Astana) passaven per la línia d’arribada amb 1:58 d’avantatge quan s’havien recorregut 91,4 km i s’acostaven a Cerredo (7km al 4,6) amb una mitjana de 46,8 km/h en les dues primeres hores perquè la fuga no es formaria fins el quilòmetre 52 –48,7 la primera– i que quan arribava als dos minuts tenia els Visma l’equip que impedia que l’avantatge seguís creixent amb Edoardo Affini i Robert Gesink estirant el grup, que coronava el port a 1:48 i 1:57 a 50 de meta.

Narváez, Frigo i Tejada es quedaven sols al davant quan el pilot començava a pujar Leitariegos –22.7 km al 4,5 % de mitjana i pics del 7– a poc més d’un minut i Affini ja havia acabat la seva tasca. Gesink de seguida era rellevat per Uijtdebroeks, que tenia les tres del davant a 45 segons quan quedaven 30 quilòmetres per a l’arribada.

Tejada es despenjava a 25,6 incapaç de seguir el ritme de Narváez i el campió equatorià a 23,4 es quedava sol al davant, a manca de 7 per coronar i 21 segons amb el grup. Steven Kruijswijk era el corredor del Visma que estirava el pilot i la fuga passava a la història a 19,5 km.

Van Aert coronava primer per ampliar el seu avantatge en la classificació de la muntanya –Marc Soler, ja despenjat, duia el mallot de punts perquè el belga també lidera la regularitat– i, baixant, Primoz Roglic punxava una roda i havia de canviar-li la bici a Daniel Felipe Martínez, que com l’eslovè tampoc tindria problemes per tornar al grup capdavanter, que encararia l’esprint amb els Alpecin al davant des dels últims 5 quilòmetres i deixant Kaden Groves colze a colze amb Wout van Aert a 100 metres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)