Handbol

handbol

Mor Manuel Montoya, exentrenador del Granollers i antic seleccionador català

Va aixecar els títols de la copa EHF el 1995 i el 1996 i va ser ajudant de Valero en el mundial del 2013

Dol en l’handbol català. Un dels seus referents, Manuel Montoya Fernández (Barcelona, 1959), ha mort avui als 64 anys, segons ha confirmat l’Associació Espanyola d’Entrenadors d’Handbol, després d’una llarga batalla contra el càncer.

Va ser un històric entrenador del Granollers (1992-1997), seleccionador català absolut des del 2004 fins al 2004 i assistent en la selecció espanyola. Va ser el segon de Valero Rivera en el mundial de Catalunya, en el qual la selecció espanyola va aixecar el títol al Palau Sant Jordi.

En les files del Granollers va assolir dues de les grans fites del club vallesà, les copes EHF del 1995 i el 1996. El 1994 ja havia portat el club a assaborir la copa Asobal. Havia començat a entrenar en el Col·legi Pare Manyanet de Barcelona. Entre d’altres equips també va entrenar el Pilotes Posada (1997-98), l’Adrianenc (1998-2000) i un altre cop el Granollers (2002-07).

Com a segon entrenador de la selecció espanyola va disputar tres campionats del món, dos d’Europa i els Jocs Olímpics de Londres. Va acompanyar Valero Rivera a la selecció de Qatar durant cinc temporades (2013-2018), amb la qual va ser subcampió del món el 2015, i va dirigir la selecció de Romania i la d’Iran, just abans de la seva retirada. Ara vivia a Catalunya amb la seva família ja apartat de l’handbol.

Se’l considera un dels grans savis de l’handbol a Catalunya i la seva metodologia va ser aplicada per molts dels seus successors i alumnes. Es va doctorar en ciències de l’activitat física a la INEFC de Barcelona, centre en què va ser professor d’handbol, esports emergents, metodologia i cap del departament de rendiment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)