Tennis

Sabalenka s’imposa a Pegula i guanya el seu segon gran eslam del 2024

Aryna Sabalenka (2) s’ha tret l’espina de l’any passat a l’Arthur Ashe –derrota en la final contra Gauff– i s’ha endut el seu segon gran eslam de l’any. Després de triomfar a Austràlia, la bielorussa ha guanyat en dos sets (5-7 i 5-7) la nord-americana Jessica Pegula (6), que competia a casa en la seva primera final de gran eslam.

El primer trencament ha estat de Pegula (2-1), però la bielorussa responia de seguida i, després d’un segon trencament seguit (2-4), semblava encarrilar bé el primer set (2-5). Però la nord-americana ha reaccionat i ha guanyat tres jocs seguits per situar el 5-5. Sabalenka ha mantingut el servei (5-6) i ha traspassat la pressió a la rival, que ha salvat dos punts de set. I a la cinquena, la bielorussa se n’ha sortit i s’ha endut el primer set (5-7).

Una doble falta de Pegula situava el 0-2, i Sabalenka accelerava cap al títol amb un joc en blanc (0-3). Pegula s’ha tret pressió amb l’1-3 i ha estat capaç d’equilibrar forces amb el trencament en el cinquè joc (2-3), per mantenir ben viva la final i fer gaudir el públic nord-americà. Pegola ha agafat energia i confiança, ha passat a l’atac i ha marcat un canvi de guió, ratificat amb cinc jocs consecutius per situar el 5-3. Sabalenka s’ha refet i, després de trencar la mala dinàmica (5-4), ha aconseguit trencar el servei amb què la rival aspirava a resoldre el segon set. I amb el 5-6, la bielorussa cedia tota la pressió a Pegula. La nord-americana ha salvat la primera pilota de partit, però no la segona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)