Atletisme

Elena Congost acaba tercera la marató però és desqualificada

Medalla d’or a Rio, la catalana havia fet la seva millor marca (3h00:48)

En l’última jornada del Jocs Paralímpics de París, Elena Congost ha viscut les dues cares. L'atleta catalana entrava tercera en la prova de marató T12, amb la seva millor marca personal (3h00:48). Semblava el retorn somiat en uns Jocs per a l'atleta resident a Gurb, que va obtenir la medalla d’or a Rio 2016, abans d’un parèntesi. Però minuts més tard de celebrar el tercer lloc, l'atleta ha rebut la mala notícia que era desqualificada pels organitzadors. Hauria incomplert la norma 7.9, que fa referència a la corretja amb el guia. Ja en l'arribada, a un parell de metres, s'ha desprès de la corda per ajudar el guia, que arribava molt just de forces.Congost, que havia participat en els Jocs del 2004, el 2009, el 2012 (plata) i els de Rio, es va allunyar de la competició perquè va ser mare i, tot i que tenia la intenció de participar a Tòquio, va quedar embarassada i no hi va anar. Mare de quatre fills, va decidir tornar a competir al febrer, va fer la mínima per ser a París i tornava a aspirar al podi. L’atleta, de 36 anys, ha fet una marató molt regular, marcant el tercer millor temps des del primer control en el quilòmetre 5. Lluny de la campiona, Fatima El Idrissi, que ha guanyat amb autoritat, i per darrere de la també marroquina Meryem En-Nourhi, segona, però amb marge per assegurar la medalla. Amb Mia Carol Bruguera de guia, Elena Congost ha completat la marató en 3h00:48, la seva millor marca personal. Però poc després ha rebut la garrotada. 

L'altra atleta catalana participant en la marató, Maria Carmen Paredes, ha entrat desena,, però puja fins al vuitè lloc perquè hi ha hagut una segona desqualificació (3h36:29).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)