Atletisme

Atletisme

Mor Otis Davis, el primer atleta que va baixar dels 45 segons en els 400 m

Va ser doble campió olímpic als Jocs de Roma del 1962, cita en què va aconseguir el seu recordat rècord mundial

El doble campió olímpic Otis Davis (Tuscaloosa, Alabama, 1932), el primer velocista que va trencar la barrera dels 45 segons en els 400 m, va morir dissabte passat als 92 anys, segons van confirmar mitjans del seu país. L’atleta dels EUA va guanyar l’or en les proves dels 400 m i els 4x400 m en els Jocs Olímpics de Roma el 1960.

Tot i que va començar a fer atletisme quan ja tenia 26 anys després de completar la seva etapa universitària jugant a bàsquet, l’Olimp li tenia reservat una plaça en el seu podi d’honor. El seu gran moment va arribar en una de les finals més recordades i espectaculars de la història dels 400 m, la prova en què els atletes fan una volta a l’estadi. El 6 de setembre del 1960, Davis s’enfrontava a l’alemany occidental Carl Kaufmann, el gran favorit ja que va arribar a la capital italiana amb el rècord mundial. Els dos velocistes van arribar pràcticament igualats a la meta però el triomf va ser per Davis, que aquell dia el nord-americà es va convertir en el primer home que baixava dels 45 segons en la prova (44.9). Els jutges van donar a Kaufmann la mateixa marca, però es va haver de conformar amb la plata i el rècord d’Europa. Dos dies després Davis va guanyar l’or en la prova del relleu amb un altre rècord mundial (3:02.2) per davant dels alemanys de Kaufmann.

Després dels Jocs es va retirar però va continuar vinculat en les activitats esportives a Oregon. Va ser professor d’educació física i entrenador d’atletisme. El 2005 va passar a formar part del Saló de la Fama de l’atletisme seu país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)