Richardson i Cikusa guien el Barça contra el Bidasoa (30-36)

El lateral francès ha anotat 9 gols i el central català, 7

El Barça ha segellat una treballada victòria contra el Bidasoa Irun (30-36) en un partit molt intens, propi del campió i el subcampió de l’última edició de la lliga Asobal. Amb el capità Dika Mem fora de combat, el lateral francès Melvyn Richardson (9 gols) i el jove central bordilenc Petar Cikusa (7) han estat els principals referents del conjunt blaugrana, que afronta una setmana d’alt voltatge amb el partit de la Champions a Kielce dimecres i l’inici del mundial de clubs a , a partir de dissabte a El Caire.

Amb el record de l’empat del curs passat ben present (26-26), el Barça ha arrencat com un coet. Amb Cikusa al comandament i Richardson (6 gols a la primera part) com a principal braç executor, ha exhibit una gran velocitat i efectivitat, i s’ha apuntat un primer parcial de 5-9 (11’). El temps mort d’Alex Mozas i una fase de cert descontrol blaugrana, amb algunes pèrdues de pilota, han propiciat la reacció de l’equip local, que ha ajustat el resultat fins al 14-15. El Barça ha pogut frenar la reacció basca i amb un gol de Cikusa a l’últim instant ha segellat el 15-18 del descans.

Sense pausa i amb un ritme trepidant, el Bidasoa persistia i amb grans intervencions de Jakub Skrzyniarz sota els pals impulsava el seu equip fins al 23-24 (40’). L’exclusió de Jevtic (41’) ha donat aire als blaugrana, que en un tres i no res ha tornat a obrir forat amb ràpides transicions (23-28). A partir d’aquí, el Barça ha sabut controlar la situació i ha consolidat la victòria amb bones aturades de Gonzalo (9 per un 31%), i el talent d’Aleix Gómez (5 gols) en atac (30-36).