El Terrassa sorprèn l’Assolim Mataró (8-11) en les semifinals de la copa Catalunya

L’equip de Jordi Millán ha estat més clarivident en el tram i final i ha sentenciat el duel en l’últim quart (2-4)

El CN Terrassa ha sorprès l’Assolim CN Mataró (8-11), el defensor del títol, i s’ha guanyat el passi a la final de la copa Catalunya, que es disputarà diumenge a la capital maresmenca (13.30 h). L’equip terrassenc, més clarivident en el tram final, ha pres la iniciativa a partir del segon quart (3-3, 2-3, 1-1 i 2-4) i amb Isabel Piralkova (4 gols) com a principal referent en atac ha doblegat el conjunt de Dani Ballart, que necessitarà temps per acoblar un bloc amb moltes baixes de consideració respecte el curs passat. Amb 8-10 al marcador i a 1:59 pel desenllaç el Mataró ha jugat les últimes accions amb set jugadores en atac, però Helena Dalmases ha sentenciat a porteria buida. El conjunt de Jordi Millán, que s’estrena a la banqueta del CN Terrassa, jugarà la final contra el vencedor de l’Astralpool Sabadell-CN Sant Andreu d’aquest vespre (20.45 h), mentre que les maresmenques s’hauran de conformar a lluitar per la tercera plaça. Les golejadores locals han estat Sílvia Avegno (2), Clara Cambray (2), Queralt Bertran (1), Mireia Guiral (1), Sílvia Morell (1) i Cristina Nogué (1), mentre que pel CN Terrassa han marcat Isabel Piralkova (4), Nina Ten Broek (2), Helena Dalmases (2), Noelia Cuenda (1), Emily Nicholson (1) i Paula Prats (1).

El primer quart, tot i les diferents alternatives, ha acabat amb taules (3-3). La tònica s’ha mantingut en el segon període, però el CN Terrassa ha fet valer la seva efectivitat en els penals (3 de 3) per arribar al descans llarg amb un mínim avantatge (5-6). La italiana del CN Mataró Sílvia Avegno havia errat amb anterioritat els dos llançaments des dels 5 metres. Després de la represa, la capitana Clara Cambray ha tornat a equilibrar el duel, però el CN Terrassa ha replicat amb la diana d’Emily Nicholson. El conjunt vallesà, amb les idees més clares i aprofitant alguna llacuna defensiva de les maresmenques, ha posat una marxa més en el quart definitiu i amb els gols de Noelia Cuenda i Isabel Piralkova, per partida doble, ha obert una escletxa en el resultat (7-10) que les locals ja no han sabut contrarestar.