El Sant Andreu obté la primera copa Catalunya a costa del Terrassa (7-12)

L’equip barceloní ha marcat territori de bon començament i al descans ja manava per 1-6 en una final sense precedents disputada a Mataró

El CN Sant Andreu ha assolit el seu primer títol de la copa Catalunya després de superar el CN Terrassa (7-12) en una final sense precedents en la competició, disputada a la piscina Joan Serra de Mataró. L’equip barceloní, amb cinc campiones olímpiques a les seves files, ha posat una marxa més que el seu rival a l’inici i al descans ja tenia el partit encarrilat (0-3, 1-3, 3-4 i 3-2). Les aturades de Martina Terré, MVP del partit, i els 4 gols d’Elena Ruiz han estat dos dels factors determinants d’una final en què el Terrassa ha reaccionat en el tram final. Pel conjunt de Jordi Millán han anotat dos gols Emily Nicholson i Emerson Houghton.

El Sant Andreu ha marcat territori de bon començament. Un xut des de l’extrem d’Ari Ruiz, pràcticament sense angle, Marina Cordobés i Elena Ruiz han signat el 0-3 amb què s’ha resolt el primer període. La segona diana d’Elena, la canonera de les andreuenques, obria forat (0-4) davant un Terrassa que ensopegava una i altra vegada amb el doble mur defensiu barceloní, amb Martina Terré immensa sota els pals. L’esquerrana Paula Prats, una de les novetats del curs a Terrassa, ha estat l’encarregada d’obrir el foc per a les vallesanes, quan pràcticament s’havien disputat 13 minuts de joc. La boia Paula Camus, ara sota les ordres de Javi Aznar, i Nona Pérez han certificat el parcial d’1-6 de la mitja part.

El guió s’ha mantingut després de la represa. El CN Sant Andreu continuava marcant el ritme, tot i que el CN Terrassa ja veia porteria amb més facilitat. Tot i l’intercanvi de gols, el conjunt barceloní arribava a l’últim període amb un contundent 4-10. Amb el títol decidit, Aznar ha donat minuts de joc a Natasha Trojan sota els pals en un últim quart en què el triomf parcial ha estat per les terrassenques (3-2).

L’Assolim Mataró, tercer

En la pugna per la tercera plaça, l’Assolim CN Mataró s’ha emportat la victòria contra l’Astralpool CN Sabadell (9-8), en un partit en què les vallesanes s’han despertat massa tard (3-1, 1-1, 4-0 i 1-6).