Cikusa i Richardson desballesten el Kielce

Handbol. Champions. Els dos jugadors de la primera línia del Barça marquen el ritme contra el conjunt polonès i consoliden el lideratge amb un gran joc coral

Kielce 28 Barça 32

INDUSTRIA KIELCE:Mestric; Kounkoud (3), Moryto (4, 1 p.), D. Duixebàev (4), Gebala, Karalek (3), Nahi (5, 2 p.) –set inicial–; Walach (p.s.), Cordalija (p.s.), Olejniczak (6), Karacic (1), Surgiel, Rogulski i Monar (2).BARÇA:Nielsen; Carlsbogard, Ariño (2), Aleix (6, 1 p.), Richardson (8, 1 p.), Frade (3), Cikusa (6) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Bazán, Blas, Janc (1), Petrus, Makuc (1), Ortega i Rodríguez (2).PARCIALS:3-1, 5-5, 7-7, 8-10, 10-13, 13-17; 16-19, 17-20, 20-23, 22-26, 24-30 i 28-32.ÀRBITRES:Lah i Sok. Exclusions: Karalek (9’ i 28’) i Kounkoud (34’) per part del Kielce; i Rodríguez (19’ i 55’), per part del Barça.PÚBLIC:4.500 espectadors al Halla Liegonow de Kielce.

El Barça continua intractable, i a Kielce va sumar dos punts més al seu compte particular per consolidar el lideratge del grup B de la Champions. El pas endavant i l’ascendència de Petar Cikusa en la direcció del joc blaugrana, amb 6 gols i un munt d’assistències, i l’efectivitat de Melvyn Richardson (8 gols) van suplir la baixa per lesió del capità Dika Mem i van fer desesperar la defensa del conjunt polonès, que també afrontava el duel amb moltes baixes. L’equip de Carlos Ortega va completar un partit molt seriós en tots els aspectes del joc, i afrontarà el mundial de clubs, a partir de dissabte al Caire, amb els deures fets a l’Asobal i a Europa.

El Kielce, amb una defensa duríssima i gràcies a les transicions va colpejar primer (3-1). El Barça, però, no es va deixar intimidar per l’escenari, va saber tenir paciència i de mica en mica va anar marcant el seu ritme de joc. Amb Cikusa al quadre de comandament i Richardson imposant els galons en absència del capità, es va capgirar el resultat (5-6). L’equip blaugrana treia profit del seu talent pel flanc dret de l’atac i entre el lateral francès (6) i l’extrem vallesà Aleix Gómez (4) van anotar 10 dels 17 gols de la primera meitat. Emil Nielsen també va marcar diferències a la porteria (13 aturades en total) i el Barça va arribar al descans amb 4 gols de renda (13-17).

En els primers minuts després de la represa, Richardson i Cikusa van continuar exercint de desembussadors i liderant l’atac blaugrana. Els dos golejadors necessitaven descans i Carlos Ortega va apostar momentàniament pel duet eslovè, amb Domen Makuc com a central i Blaz Janc en la posició de lateral. El Barça resistia les envestides locals, altres jugadors com Frade i Ariño contribuïen en l’aspecte anotador i amb un contraatac rubricat per Javi Rodríguez s’obria l’escletxa fins als 6 gols (22-28). El conjunt blaugrana ja no va haver de patir per la victòria i va acabar el duel amb Manuel Ortega, i els debutants Antonio Bazán i Jan Blas, provinent del filial, a la pista.